Foto: Privātais arhīvs

Pirms došanās uz Bulgāriju man nebija nekādu sevišķu gaidu, visticamāk tāpēc, ka iepriekš par to biju dzirdējusi maz stāstu. Taču tās daba mani apbūra, vēsture ieintriģēja un vietējās paražas lika apbrīnā klausīties. Melnās jūras piekraste pavisam noteikti bija ceļojuma vērta, un Bulgārijā labprāt atgrieztos vēlreiz, taču tādēļ, lai valsti iepazītu no pavisam citas šķautnes – kalnos.

Šis raksts tapis, pateicoties "airBaltic" aicinājumam apmeklēt Melnās jūras piekrasti Bulgārijā. "airBaltic" lidojumus uz Burgasu Bulgārijā izpilda divas reizes nedēļā līdz pat 10. septembrim. Iepazīties ar tūrisma piedāvājumu un iespējām reģionā vari oficiālajās "Go To Burgas" un "Visit Varna" tīmekļvietnēs.

Starp Burgasu un Varnu

Pirmajā dienā dodamies izpētīt Burgasu. Nakšņojam Nesebarā, kas atrodas aptuveni pusstundas brauciena attālumā no ceturtās lielākās pilsētas Bulgārijā. Pa ceļam iegriežamies apskatīt īpašos brīvdabas dūņu baseinus, kas atrodas Atanasovsko ezera dienvidu daļā. Mūsu ciemošanās brīdī tie vēl ir slēgti, taču durvis apmeklētājiem vaļā vērs pēc divām dienām – 23. maijā. No Burgasas līdz brīvdabas spa zonai iespējams aizbraukt arī ar riteni, mērojot ceļu pa speciāli izbūvētu veloceļu, kas ved gar pašu Melnās jūras krastu. Vasarā te pulcējas kā vietējie, tā tūristi. Un ne velti – kā izrādās, sālsezeram ir tik daudz labu īpašību, ka, rodoties tādai izdevībai, ir grēks neielīst ūdeņos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!