Foto: Privātais arhīvs

Līksnas muižas parks, kas rotāja greznās muižas apkārtni kādreiz, gandrīz jau nav saglabājies, taču, nokļuvis labu cilvēku rokās, tas guvis otro dzīvību un ar katru gadu kļūst arvien krāšņāks un krāšņāks. Tas pulcē ne tikai apmeklētājus no Latvijas, bet arī no ārvalstīm. Mūsdienās šis parks jau ir neatņemama Līksnas sastāvdaļa, kuru novērtē un kopj ne tikai darbinieki, bet arī vietējie iedzīvotāji. Un ne velti – parks atrodas vien 15 minūšu brauciena attālumā no Daugavpils, teju pašā šosejas Rīga – Daugavpils malā.

Līksnas muižas parks atrodas Latgalē, un ir viens no kultūrvēsturiskajiem objektiem reģionā, kas piedāvā apmeklētājiem ne tikai iespēju izbaudīt skaistus dabas skatus, bet arī iepazīties ar vēsturiskām liecībām un arhitektūras pieminekļiem. Parks apvieno vēsturi, senas arhitektūras iezīmes un arī dabas daudzveidību, tajā atrodas arī Līksnas pagasta pārvalde, Kultūras nams un bibliotēka.

Par muižas parku aktīvi rūpi tur Augšdaugavas novada Sociālā dienesta sociālā darbiniece Elvīra Vorošena. "Pagasts parku sāka apsaimniekot, kad beidzās kolhozs, tad pagastam iedeva kolhoza ēku un parka teritoriju. Parks bija šausmīgi aizaudzis. Pirmās sāka veidot takas, lai varētu nokļūt vismaz līdz strautiņam pēc dzeramūdens," atceras Elvīra.

"Tad arī sāka parādīties pirmie darbinieki, kuri palīdzēja pamazām atjaunot un labiekārtot parku. Vietējie iedzīvotāji arī nestāvēja malā un aktīvi piedalījās parka atjaunošanā. Tad arī sāka parādīties pirmie kāzinieki, kuri brauca uz parku fotografēties un pavadīt laiku līdz banketam, tas pamudināja parku arī nedaudz pielāgot viesiem no kāzām. 2010. gadā lielā vētra sagāza daudz seno koku un daļēji izpostīja parku. Sākot kārtot parku pēc vētras, bija nolemts to paplašināt un izveidot laukumu bērniem."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!