Foto: Shutterstock

Šī gada februārī aviokompānijas "British Airways" reisā no Milānas uz Londonu notika neparasts incidents: nebija atļauts pacelties, jo... krēslu sēdekļi bija pārāk biezi! Pirmajā acu uzmetienā var šķist, ka tas ir kaut kāds joks. Diemžēl tas nebija nekāds joks, un lidmašīna nevarēja pacelties, kamēr nebija nomainīti visi "nepareizie" sēdekļi.

Itālijas aviācijas iestādes negaidīti veica neplānotu pārbaudi lidojumā no Milānas uz Londonu un konstatēja, ka krēslos, kas izvietoti pie "British Airways Airbus A320neo" lidmašīnas spārniem, bija nepareizi sēdekļi. Tajos bija pārāk daudz polsterējuma un tie bija pārāk biezi.

Kā ziņo izdevums "View From the Wing", sēdekļiem, kas atrodas krēslos blakus avārijas izejas lūkai lidmašīnas spārnos, jābūt nedaudz plānākiem un mazākiem par pārējiem, lai radītu plašāku telpu piespiedu evakuācijas gadījumā.

Lai saņemtu atļauju izlidot, "British Airways" bija jāatrod mazāki sēdekļu spilveni, ko izmantot konkrētajās rindās. Diemžēl Milānas Linates lidosta nav "British Airways" tehniskās apkopes bāze. Lai gan aviokompānija var turēt papildu sēdekļus attālākās stacijās, pie rokas tādu nebija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!