Foto: Shutterstock

Kāds Dublinas lidostas darbinieks sarunā ar "RSVPLive" skaidro, ka mēģinājums atšķirt savu bagāžu no pūļa ar lentēm, uzlīmēm un citiem elementiem, var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Bet marcipāns koferī var tikt kļūdaini uzskatīts par sprāgstvielām.

Daudzi tic, ka atzīmes uz čemodāna atvieglos savas bagāžas atrašanu starp citiem koferiem, īpaši nozaudēšanas gadījumā. Vai šie rotājumi kalpos kā vizuāli atpazīstama zīme, lai citi kļūdaini nepaņemtu jums piederošās mantas. Citi pieņem vēl drastiskākus mērus. Piemēram, interneta plašumos ir atrodams video, kurā kāds pie savas bagāžas piestiprinājis "GoPro" kameru, lai sekotu līdzi kofera ceļojumam pa konveijera lentes labirintu.

Šķietami nevainīgākais solis ir somu rokturiem un citviet pievienot dažādus piekariņus, birkas, krāsainas auklas un uzlīmes, lai koferu karuselī mantas būtu vieglāk pamanāmas. Taču Dublinas lidostā strādājošs, par bagāžu atbildīgais darbinieks ir paziņojis, ka šādi rotājumi patiesībā var izjaukt brīvdienas.

Džons stāsta "RSVPLive", ka šāda personalizēšana nodara vairāk ļauna nekā laba, jo mantas var pat nenonākt lidmašīnā: "Lentes, kuras cilvēki piesien pie saviem čemodāniem, lai varētu vieglāk tos identificēt, var radīt problēmas ar somas skenēšanu. Ja somu nevar skenēt automātiski, tā jāapstrādā manuāli, kas var nozīmēt, ka soma līdz galamērķim var nenonākt."

Attiecībā uz citām rotām, Džons skaidro: "Noņemiet no kofera vecās uzlīmes, tās var radīt neskaidrības skenēšanas procesā." Lai mazinātu iespēju sabojāt pašu koferi, ritentiņus jānovieto uz augšu.

Sliktas ziņas ir arī kulinārijas entuziastiem: "Nekad bagāžā neievietojiet marcipānu. Tam ir tāds pats blīvums kā dažām sprāgstvielām, tāpēc jūsu soma tiks izņemta no apstrādes, un jūs izsauks no lidmašīnas, lai to pārmeklētu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!