Ir tādas vietas, ko biežāk sanāk izmantot kā starpposmu kādā garākā ceļojumā ar galamērķi pavisam citur. Kamēr gaisa satiksme bija ekskluzīvs ceļošanas veids, tāda daudziem bija, piemēram, Polija – ātri izskriet cauri ar mašīnu vai autobusu, lai nonāktu Vācijā vai tālāk. Man šāds starpposms bija Helsinki – pilsēta, kurā pienāca prāmis no Tallinas, un parasti devāmies tālāk, dziļāk valstī savās darīšanās.
Taču šoreiz sanāca, ka Helsinki ir galamērķis. Galvenais notikums – "Metallica" koncerts un pāris dienas paķertas klāt, lai apskatītu un iepazītu pilsētu. Daži no "obligātajiem" objektiem bija redzēti, bet tas bija sen un ne visiem.
Apskatot citu ceļotāju ieteikumus, nolēmām, ka šī būs mierīgs īsais atvaļinājums bez intensīvas programmas. Ja citur jāsteidz redzēt, izgaršot un izbaudīt, tad Helsinki saistās ar rāmu mieru. Galu galā – Somija ir tik tuvu, ka var atbraukt vēlreiz, ja kaut ko nesanāk apmeklēt.
Atšķirībā no Eiropas un jo īpaši Amerikas tūristiem mūs Somija maz pārsteigs gastronomiskā ziņā. Ārzemnieku apjūsmotā laša zupa, ko patiešām pasniedz uz katra stūra, un milzīgā kanēļmaizīte (korvapusti) – jā, gardi, bet nekas mums neparasts. Ceptas reņģītes? Rudzu maize? Groziņi ar svaigām ogām? Zinām. Ja nu vienīgi lāča steiks, ja ir vēlme atstāt neadekvātu naudas summu par gaļas gabalu, kura atšķirīgās garšas nianses spēs novērtēt tikai īsteni zinātāji. Lai tiktu pie medījuma gaļas, Latvijā pat nav vajadzīga pazīšanās pie medniekiem – lielveikalā pilni plaukti ar dažādiem produktiem.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv