Foto: Shutterstock

Portugālē tūristu iecienītās vietas ir pārpildītas ar ceļotājiem. Un tieši tāds būs jaunās pārgājienu takas mērķis – atjaunot tūristu līdzsvaru valstī, tādējādi cīnoties pret virstūrismu, ziņo "Euronews".

Tiek lēsts, ka iespaidīgākais apļveida pārgājienu maršruts pasaulē būs trīs tūkstošus kilometru garš. Šis maršruts izstrādāts, lai tūristus mudinātu doties tālāk prom no pasaulslavenajiem apskates objektiem un tūristu iecienītām pilsētām, piemēram, Lisabonas un Algarves piekrastes. Taka savukārt ceļotājus vedīs pa mazāk zināmām, taču skaistām un apskates vērtām vietām Portugālē.

Projekts aizvien tiek īstenots, un šī gada jūlijā tiks atvērta pirmā takas daļa, kas atradīsies uz ziemeļiem no Lisabonas. Gada beigās plānots, ka būs atvērtas jau 15 takas maršruti, savukārt viss pārgājiena maršruts tiks pabeigts trīs gadu laikā.

Lai arī taka nebūs pasaulē garākā, jo šis gods piešķirts Kanādas 24 tūkstošus garajai "Lielajai takai", "Palmilhar Portugāle" taka būs pasaulē garākais apļveida pastaigu maršruts. Tas būs aptuveni tikpat garš, kā senā svētceļnieku trase, kas ved no Kenterberijas uz Romu.

3,5 miljonus vērtais projekts, kura takas paredzēts izveidot tikai uz publiskas zemes, galvenokārt būs pieejams tieši gājējiem un bez asfaltēta pamata zem kājām, dažviet tas tomēr būs pieejams arī velosipēdistiem. Tāpat mērķis ir iekļaut arī tādus taku posmus, kas pieejami cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām. Takai tiks radīta speciāla lietotne, kurā varēs apskatīties aktuālo informāciju par nākamo apskates objektu maršrutā, būs iespējas rezervēt naktsmītnes, ēdināšanu un biļetes uz sporta un kultūras pasākumiem.

Foto: Shutterstock

Taka vedīs cauri Portugālei, un apskatīt maršruta laikā būs daudz ko: vīna dārzus (un arī nobaudīt vīnu degustācijās), olīvkoku plantācijas, vietējos gadatirgus, nacionālos parkus, delfīnus, savvaļas zirgus, korķozolu mežus un senas aizas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!