Foto: Privātais arhīvs

Viss ir pavisam vienkārši – mums ļoti patīk braukt ar velo, un šovasar cenšamies 50 un vairāk kilometru izbraucienus veikt vismaz reizi nedēļā. Šoreiz braucam lūkoties, kas jauns nakts tirgū, pārvēršot velo izbraucienu īstā piedzīvojumā.

Vispirms – mēs varam ar pilnīgu atbildību nolādēt tos, kas jau vairākus gadus plāno un izpilda remonta darbus Slokas ielā. Tur 500 metru posmu nevar pabeigt nu jau laikam trešo gadu, līdz ar to katra tikšana uz centru mums paiet, vai nu sēžot auto sastrēgumā vai minot pedāļus, un tas aizņem tikai 20 minūtes. Kad šodien braucām garām remonta vietai, kur satiksme ir slēgta pavisam vismaz uz mēnesi, visā posmā saskaitījām vismaz piecus strādniekus, no kuriem divi smēķēja un skaļi apsprieda visu apkārt notiekošo – šādos tempos stabili vēl gadu šis murgs turpināsies...

Foto: Privātais arhīvs

Lai vai kā – tā ir lirika, un varbūt slēptais satiksmes departamenta plāns pārsēdināt visu Imantu un Dzirciemu uz velo. Iespējams, tā būs pat labāk. Bet mēs, ar priecīgu laimes hormona devu, esam nokļuvuši centrā, izdarījuši savas lietas ( lasīt – ielaiduši viesus mūsu viesnīcā un pie reizes uzņēmušies ekskursijas vadītāja lomu vāciešiem, kuri brauc svinēt Saulgriežus Somijā). Mūsu valsts tūrisma atbildīgie, protams, nemāk Vācijā noreklamēt to, ka te – tieši Latvijā – ir episkākie Līgo svētki pasaulē, līdz ar to somi šo godu piesavinājušies sev, un vācieši par Līgo Latvijā vispār nekad neko nav dzirdējuši.

Mums ļoti patīk izrādīt Rīgu un Latviju mūsu viesim, bet parasti viss sākas ar tuvāko vietu, tāpēc nolemjam viņiem izrādīt nakts tirgu, kurš, tā godīgi jāsaka, pēdējos gados pārvērties par nedaudz dārgāku dienas tirgus versiju, bet, ieslēdzot veselo saprātu, te ir iespēja tikt pie Latvijas audzētāju produktiem pa taisno no vagas vai krūma.

Bet visu cieņu tam, kā sabūvēts un iekārtots viss ap Spīķeriem – izskatās ļoti mūsdienīgi, ērti un tā, ka bildēs pat izskatās pēc Berlīnes!

Foto: Privātais arhīvs

Sākumā izskrienam cauri un parādām vāciešiem, kas ir īstais kvass no dzeltenās mucas, pie pazīstamas pārdevējas sarunājam viņiem pagaršot kārtīgu arbūzu, kāds nu noteikti nav dabūjams Vācijā, nopētām cenas, un ar pirmo kārtīgo gāzienu no gaisa paspējam ieskriet autoostā, lai nedaudz aptīrītu bankomātu, jo tirgū ļoti reti kur ir iespēja maksāt ar karti. Kad šī misija ir izpildīta, un lietus nedaudz norimis, dodamies atpakaļ uz nakts tirgus pusi, un mums par brīnumu arī ierastais klasiskais tirgus vēl kūsā, lai ir gan ir krietni pēc pulksten 18.

Lai visiem vieglāk, uzrakstīsim arī cenas, kādas bija aktuālas mūsu nakts tirgus apmeklējuma dienā:

  • Saldie zirnīši – 6-7 eiro/kg;

  • Gurķi – 1,5-3 eiro/kg;

  • Tomāti – 3-5 eiro/kg;

  • Zaļumu buntīte – 1-1,5 eiro;

  • Mellenes – 6-9 eiro/kg;

  • Zemenes – 2-6 eiro/kg (vietējās dārgākas);

  • Saldie ķirši/čerešņa – 2-7 eiro/kg;

  • Arbūzi – 1,5-4 eiro/kg;

  • Kabači – 1-2 eiro/kg;

  • Rabarberi – 1,5 eiro/kg;

  • Kartupeļi – 1-3 eiro/kg

  • Gailenes – 0.5 litri 6 eiro, litrs 10 eiro;

Principā, neskatoties uz lietu, cilvēku ļoti daudz, nakts tirgus stabili vaļā ir līdz pulksten 23, tāpēc – velkam ārā velo, un būs jums lielisks vakars!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!