Foto: LETA

"Šīs dziesmas jūs nedzirdēsiet radiostacijās, jo tās neizietu cenzūras sietu," par savu veikumu "Delfi" saka Roberts no domubiedru kopas "Nerātnie līgotāji". Viņš izveidojis īpaši nešpetnu skaņdarbu izlasi, kas publicēta "YouTube" platformā ar mērķi iepriecināt tautiešus un uzmundrināt viņus pirms auglības rituālu veikšanas saulstāvjos.

"Latviešu seksualitātes būtība atrodama nerātnajās dainās, kuras bieži vien kļūdaini uztver kā nepieklājīgas un vulgāras. Tomēr vēsturiski šie dzejoļi kalpoja gan seksuālās izglītības nodošanai, gan auglības veicināšanas rituāliem. Tieši šīs latvju dainas izmantotas jaunā dziesmu albumā ar rokmūzikas skanējumu," saka "Nerātnie līgotāji".

Kompilācijas noskaņa ir jūtami roķīga, taču arī ar kantrī mūzikas elementiem, un skanējumu bagātina stabules, dūdas un pat kara bungas. Mūziku izpilda profesionāļi, uzver Roberts Zunde, kurš cer, ka kāda no desmit kompozīcijām kļūs par Jāņu ballīšu grāvēju.

"Nerātnie līgotāji" savu lolojumu jau parādījuši kādam mūzikas apskatniekam, kura verdikts bijis šāds: ja vien nebūtu tik atklāti nerātno dainu pantiņi, šķistu, ka tās ir Ivo Fomina vai "Raxtu raxti" hiti.

Nerātnās roka līgodziesmas noklausāmas "YouTube", kā arī "Spotify" platformā. Brīdinām: skaņdarbi satur necenzētu leksiku un nav piemēroti bērniem!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!