Itālijas garšu kolorīts vienaldzīgu atstāt spēj vien reto. Vēsturisko garšu un recepšu fundamentālās kolonnas pārliecinoši izslej krūti cauri laikam un robežām, tomēr dāsni atstājot kreatīva rūmi katra aktuālā laikmeta jaunrades apdarēm. Ar vieglu mugursomu plecos dodoties Itālijas galvaspilsētas garšu medībās, šoreiz uzsvars par labu maksimālai baudai minimāli formālās vietiņās, kuru iespaidu esence apkopota šajā rakstā.
"Rimessa Roscioli"
Adrese: Via del Conservatorio, 58, 00186 Roma RM, Italy
Instagram: @rimessaroscioli
Augsta līmeņa uzdzīvošanas māksla kļūst jo neformālāka! Augstas raudzes "set-menu" un "à la carte" spīdekļi, kurus papildina magnētisks vīna pagrabs ar iespaidīga apjoma vīna karti, ne vienmēr pieprasa baltos galdautus… vai pat atsevišķus galdus. "Rimessa Roscioli" sēdina pie garajiem kopgaldiem, kas asociatīvi uzbur vīna smalkreģionu (kā Burgundija!) ražas svētku "La Paulée bonvivāniski" sirsnīgo noskaņu. Agrīno ņukātāju paradīze, kur vakariņu starta šāviens atskan jau pulksten 17. Ekspresīva vīnzine nosēžas blakus, lai palīdzētu ar vīna izvēli starp dažādiem izcila "Lambrusco" (tiem, kurus traumējušas lēti saldenās versijas, – obligātā literatūra!) sauso stilu tipiem. Sarkanais "Emilia-Romagna" dzirkstulis spēj būt kā tanīnīgi ņiprs ("Grasparossa"), tā miesīgi lekns ("Sorbara") vai teju rozīgi filigrāns ("Salamino"). Pēc someljēres spītīga vīna atvēršanas šova ar "to stulbo korķa viļķi!" un nelielu prieka strūklaciņu uz galda, ierodas jūras ķemmītes ar kraukšķi, "foie gras" interpretācija, pasakaini gaļas "charcuterie" griezumi un nostrādāta maize, kam seko episki garšpilns stobrkaula smadzeņu pastas ēdiens un pasakaini maigs astoņkājis. Finišam – sabalansēti sulīga tiramisu daile!
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv