Foto: Shutterstock

Nav personīgā auto, bet ceļot tomēr gribas – ko darīt? Tā kā sabiedriskā transporta tīkls Latvijā ir diezgan plašs, izveidot maršrutu, lai ceļotu ar tā palīdzību, nav diez ko sarežģīti, taču, lai nav tā, ka aizbrauc uz otru Latvijas nostūri un pēc tam netiec atpakaļ, apkopojām dažus maršrutus. Tas palīdzēs izbaudīt Latvijas dabu arī videi mazliet draudzīgākā veidā – ceļojot ar sabiedrisko transportu.

Kurzeme

Maršruts gar Jūras krastu Rīga-Engure-Mērsrags-Roja-Kolka-Rīga.

Šī būs iespēja garākam ceļojumam pat nedēļas vai vairāku dienu garumā, ceļojot ar autobusu. Iespējams, kādu ceļa posmu varēsi mērot arī kājām, pārgājiena veidā, bet braucienā Rīga–Kolka ir daudz ko apskatīt, tajā skaitā, protams, Kolkas rags, kurš varētu būt ceļojuma galapunkts. Pie vietējiem tirgotājiem varēsi iegādāties svaigas butes vai lucīšus, kas dos spēku virzīties tālāk ceļā.

Pa ceļam šajā maršrutā atrodas Baltā kāpa un Plieņciema kāpa, kā arī laipu taka. Ja apceļo Latviju laikā, kad zied peonijas, vari iegriezties "Ķesterciema Peonijās" – šis viss gan ir vēl pirms pirmās pieturvietas Engures, tādēļ vajadzēs pašam apskatīt pieturu, kurā lekt ārā. Pašā Engurē varēsi uzkāpt ne tikai Engures bākā, bet arī apskatīt Engures saieta namu un tā parku, kā arī daudz ko citu. Rīga–Engure brauciens aizņems pusotru stundu un maksā aptuveni 4 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!