Foto: Shutterstock

Tūristi nebeidz pārsteigt. Šī gada aprīlī kāds pārgājienā gājējs video fiksēja divus vīriešus, kas bojā senu klinšu veidojumu Nevadā, ASV, ziņo BBC. Tikmēr Itālijā kāda tūriste pārsteidza pasauli, jo attēloja netiklas darbības uz pieminekļa. Rodas jautājums – vai šie cilvēki tieši tāpat uzvedas arī savās mājās? Vai tomēr tieši atvaļinājumu laikā viņi aizmirst visas morāles un vispārpieņemtās uzvedības normas?

Šāda tūristu uzvedība tikai pastiprina valstu un to iedzīvotāju cīniņu pret masu tūrismu un slikto tūristu uzvedību. "Delfi" jau ziņoja, ka arī aizvadītajā nedēļas nogalē, 21. jūlijā, Spānijā aizvadīti masu protesti, kuros aktīvisti aicina ierobežot tūrismu. Aktīvisti norāda, ka tūristi kaitē kā dabai, tā viņu ikdienas dzīvei, jo mājokļi kļūst arvien dārgāki vai nav pieejami, jo tiek izīrēti īstermiņa īrei tūristiem, sabiedriskie pakalpojumi tūrisma sezonas laikā ir apgrūtināti, bet pludmales – pārpildītas. Ko tūristi domā, uzvedoties slikti laikā, kad daudzas valstis jau tā nelabprāt uzņem ārvalstu viesus?

Atbilde uz šo jautājumu nav viennozīmīga, BBC skaidro dedzīgs ceļotājs un licencēts klīniskais psihoterapeits Havjers Labourts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!