Foto: Kanepi Festival

Trīs hektārus plašajā industriālo kaņepju laukā Savernā, Pelvas apriņķī Igaunijā, atkal radīts iespaidīgs labirints, bet tā centrs attēlots kā milzīga kaņepju lapa, ziņo ERR.

Labirints, kas apskatei tika atvērts 19. jūlijā "Kanepi" festivāla laikā, ir paredzēts, lai popularizētu pašvaldību un dažādos industriālo kaņepju izmantošanas veidus.

Kanepi pašvaldībai nebija nemaz tik viegli atrast zemnieku, kurš būtu gatavs iesēt kaņepes, lai vēlāk tajās veidotu labirintu. "Patiesībā bija diezgan grūti. Diemžēl nebija lielas konkurences. Kā arī teica zemnieks, – pēc tam ir grūti novākt ražu. Grūtības ir nevis audzēšanā, bet gan ražas novākšanā," ERR sacījusi Kanepi pašvaldības kultūras pārstāve Kerli Kora.

Taču šogad tiek aizvadīts jau otrais festivāls ar labirintu kaņepju laukā. Iepriekšējā reizē ar kaņepju sēklām tika pabarotas vistas. Kā skaidro labirinta veidotājs Heimars Hani, šogad vēl nav skaidrs, vai raža tiks vai netiks novākta, jo tas ir darbietilpīgs projekts. "Šajā ziņā labību audzēt ir vieglāk," viņš saka. "Kanepi novadā ir jābūt kaņepju laukam," viņš uzsvēris, jo, galu galā, "kanepi" igauņu valodā nozīmē kaņepes.

Labirints oficiāli tika atklāts 19. jūlijā "Kanepi" festivāla ietvaros. Tā laikā uz lauka tika izvietoti arī informatīvie stendi, lai atnācējus izglītotu par industriālo kaņepju audzēšanu un auga labvēlīgajām īpašībām. "Tās var izmantot pārtikā, kosmētikā, celtniecībā, pat dizainā," skaidrojusi Kora. Šogad īpaša uzmanība tika vērsta uz to, lai cilvēkus izglītotu par to, kā industriālā kaņepe atšķiras no auga, no kura top narkotikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!