Foto: Shutterstock

Esam raduši, ka visas zemes kādam pieder. Nu, ja neskaita pāris nevienam nepiederošus zemes gabalus, no kuriem viens atrodas Āfrikā, bet otrs Eiropā. Bet visam pārējam taču ir pilsonība, jūs teiksiet? Jā. Turklāt dažām teritorijām divas vai pat trīs!

Šādas teritorijas ir izkaisītas pa visu pasauli, taču trīs no tām ir mums diezgan tuvu, un ar tām galā cenšas tikt tādas cienījamas Eiropas valstis kā Francija, Spānija, Vācija, Austrija, Šveice un Luksemburga.

Starp citu, vienā šādā teritorijā – Fazānu salā (attēlā augšā) – pirms dažām dienām notika kārtējā pavalstniecības maiņa: no spāņu uz franču. Nodošanas diena, kas tiek rīkota divreiz gadā, ir retā reize, kad ikviens var apmeklēt šo 200 metrus garo salu, vienu no nedaudzajiem kondomīnijiem pasaulē, ko pārmaiņus pārvalda Spānija un Francija.

Tā ir sala Bidasoa upes vidū, netālu no tās ietekas Biskajas līcī. Šī ir mazākā teritorija pasaulē, kas ir divu valstu kopīpašums. Spānijas pilsētas Irunas un Francijas pilsētas Andē administrācija uz salas nomaina viena otru ik pēc sešiem mēnešiem – pēdējo reizi šādas izmaiņas notika 31. jūlijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!