Foto: Publicitātes foto

Sākoties vasaras pēdējam mēnesim, jāsteidz baudīt siltā laika priekšrocības. Un, tiesa, viena no aktivitātēm, kā veidot pozitīvas atmiņas no vasaras – sarīkojot pikniku ar draugiem vai ģimeni. Bet kurp doties? Lai atvieglotu izvēli, "Riga.neighborhood" kopiena ir atlasījusi septiņas vietas Rīgā un tās apkārtnē, kur varat izbaudīt skaistus skatus un mierīgu atmosfēru.

Rīgā

Lucavsala

Lucavsala ir izcila vieta piknikam pilsētā, bet ar sajūtu, ka tāpat esi dabā. Tā ir kļuvusi par rīdzinieku iecienītu atpūtas vietu ūdens tuvumā. Pirmkārt, tur ir viegli nokļūt. Otrkārt, Lucavsalā ir viss nepieciešamais, lai labi atpūstos kopā ar draugiem un ģimeni skaistā un labiekārtotā vidē, kur jau ir ērts aprīkojums piknikam. Parkā var iekārtoties uz plediņa zālē vai izmantot pieejamos galdiņus. Ir arī publiskie grili, tomēr var arī līdzi ņemt savu piknika inventāru. Kamēr pieaugušie gatavo ēdienu, bērni var spēlēties netālajā rotaļu laukumā.

Kā tur nokļūt: līdz Lucavsalas pieturai kursē 4. un 19. trolejbuss. Ērti nokļut arī ar velosipēdu.

Kas pieejams: rotaļu laukums, galdi, soliņi, grili un tualetes. Bezmaksas autostāvvieta.

Babelītes ezers

Juglas apkaimē atrodas vēl viena dabas oāze – meža ielokā, Babelītes ezera krastā. Siltākajos mēnešos šī vieta ir vietējo iedzīvotāju iecienītā peldvieta un pludmales volejbola spēlēšanas vieta. Starp priedēm ir smilšaina pludmale ar lēzenu ieeju ūdenī. Pie ūdens ir pieejamas piknika vietas.

Kā tur nokļūt: tikai 20 minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra ar mašīnu. Vai arī ar sabiedrisko transportu: 31. autobuss, 1. tramvajs un 4. trolejbuss līdz Tirzas ielai.

Kas pieejams: ģērbtuves, glābējs, galdi, tualetes, volejbola laukums, bērnu rotaļu laukums un bezmaksas autostāvvieta.

Mežaparks

Mežaparks un Ķīšezera krasti ir viena no iecienītākajām dabas atpūtas vietām Rīgā visās sezonās. Šeit ir smilšaina pludmale, dažādās vietās darbojas kafejnīcas, ​​saldējuma un cukurvates bodītes. Ezera krastā var sarīkot skaistu pikniku: Mežaparkā ir desmit piknika galdi Ķīšezera krastmalā (sākot no Ķīšezera pludmales līdz pat Ozo golfa teritorijai) un četri piknika galdi pie Lielā bērnu rotaļu laukuma. Taču kurināt ugunskurus un grilus piknika vietās un citviet Mežaparkā ir aizliegts.

Kā tur nokļūt: 11. tramvajs, 9. un 48. autobuss kursē līdz zoodārzam.

Kas pieejams: kafejnīcas, rotaļu laukumi, sporta inventārs, zooloģiskais dārzs, iespēja makšķerēt, piknika vietas.

Ķengaraga promenāde

Pirms vairākiem gadiem Ķengaragā tika labiekārtota Daugavas krasta promenāde – ierīkoti pastaigu celiņi, veloceliņš, soliņi. Un nu tā ir kļuvusi par iecienītu pastaigu un atpūtas vietu pie ūdens. Var doties ārpus iestaigātā celiņa un apsēsties pie upes, lai sauļotos vai sarīkotu pikniku. Pie ūdens ir atļauts izmantot grilus, ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

Kā tur nokļūt: līdz promenādei var nokļūt ar sabiedrisko transportu vai velosipēdu. No centra ar 7. tramvaju vai 15. autobusu.

Kas pieejams: rotaļu laukumi, piknika vietas, veloceliņš un putnu vērošanas tornis.

Ārpus Rīgas

Ogres Zilie kalni

Ogre ir viena no zaļākajām pilsētām Latvijā. Zilo kalnu dabas parks ir burvīga mežu teritorija kalnainā apvidū. Šeit civilizācijas labumi ir organiski iestrādāti ainavā, netraucējot dabas svētlaimi. Visā parkā ir daudz vietu atpūtai, pilnvērtīgam piknikam pieejami galdi un soli. Jebkurš parka stūrītis var kļūt par vietu patīkamai zaļai atpūtai.

Kā tur nokļūt: parka teritorija ir plaša, un tai var piekļūt no dažādām pusēm. No Rīgas uz Ogri kursē autobusi un vilcieni (pietura "Jaunogre"). Neatkarīgi no izvēlētā transporta veida brauciens aizņems aptuveni 30-40 minūtes.

Kas pieejams: pastaigu takas, vieta piknikam, skatu tornis un peldvietas, gida pakalpojumi un bērnu rotaļu laukums.

Doles sala

Pikniks Doles salā Salaspilī ir ideāls kompromiss, ja vēlaties izbraukt no pilsētas, bet ne pārāk tālu – šeit pieejamas maksas piknika vietas kempingā "Doles sala (arī lielākam cilvēku skaitam), kā arī Daugavas muzejā. Doles salā var izbaudīt dabas ainavas un gan aktīvi, gan nesteidzīgi atpūsties kopā ar saviem mīļajiem Daugavas krastā.

Kā tur nokļūt: no Rīgas līdz Doles salai ar mašīnu var aizbraukt 30 minūšu laikā. Salaspils virzienā kursē arī elektrovilcieni. Ar 4., 31. un 34. autobusu var nokļūt vispirms Salaspilī līdz pieturai "K/N Enerģētiķis", bet no turienes – līdz Daugavas muzejam.

Kas pieejams: grili, galdi, soliņi, telšu vietas, laivu, katamarānu un supu noma, pirtis un volejbola laukumi.

Brīvdabas muzejs Jūrmalā

​Jūrmalas Brīvdabas muzejs izvietots Buļļuciemā, Ragakāpas dabas parka pakājē, un tur par papildu maksu pieejamas piknika un ugunskura vietas. Muzejā ir plaša kolekcija zvejas laivām, enkuriem un speciāliem instrumentiem virvju vīšanai. Turklāt bieži tiek organizētas interesantas tikšanās bērniem un pieaugušajiem. Pēc piknika muzejā var doties pa skaisto Jūrmalas dabas teritoriju – Ragakāpas dabas parku, kura takas ved līdz skaistai dabiskai pludmalei un Lielupes ieteikai jūrā.

Kā tur nokļūt: ar vilcienu no Rīgas – stacija "Lielupe", pietura "Lielupe". Tālāk – ar pilsētas autobusu Nr. 1 līdz pieturai "Buļļuciems". No autobusa pieturas līdz Jūrmalas Brīvdabas muzejam, kas atrodas dabas parka "Ragakāpa" teritorijā, ir piecu minūšu gājiens.

Kas pieejams: piknika un ugunskura vietas. Parkā – pastaigu celiņi. Ir bezmaksas autostāvvieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!