Foto: Kuuk_cafe/Instagram; Vest.osta/Instagram; 51.riga/Instagram

Rīgas restorānu un kafejnīcu piedāvājums ir bagātīgs ar izcilām, zināmām un leģendārām vietām. Tomēr pilsētas kulinārā joma turpina attīstīties un mainīties, piedāvājot arvien jaunas iespējas palutināt savas garšas kārpiņas. Tiem, kas meklē jaunas vietas, kur baudīt gardu ēdienu un patīkamu atmosfēru, kopiena "Riga.neighborhood" apkopojusi rīdzinieku ieteiktās nesen atvērtās vietas, ko vērts apmeklēt un izbaudīt.

"KŪŪK cafe & lounge" – mājīga un burvīga

Atrašanās vieta: Dzirnavu iela 66A, Rīga.

Burvīga un mājīga kafejnīca pašā Rīgas centrā, kas ir ideāli piemērota mierīgai kafijas pauzei, brokastīm vai vieglām pusdienām. Laiku pa laikam šeit notiek dzīvās mūzikas vakari. Turklāt darbojas arī āra terase.

"Vest Osta" – pilsētas bārs ar skatu uz Daugavu

Atrašanās vieta: Eksporta iela 3A, Rīga.

Viens no leģendārajiem pilsētas bāriem, kas iepriekš atradās Stabu ielā, šobrīd mājvietu ārpus Āgenskalna tirgus ir atradis arī ar skatu uz ūdeņiem, Rīgas pasažieru ostā. "Vest.osta" piedāvā relaksētu atmosfēru ar burvīgu skatu uz Daugavu, kas saulainā vakarā liek sajusties kā mini atvaļinājumā.

"51.riga" – pica un kokteiļi

Atrašanās vieta: Kalēju iela 51, Rīga.

Vecrīgā maijā darbu sācis jauns bārs-kafejnīca "​​FiveOne". Vieta, kurā satiekas māksla, kultūra un izcila kafija. Šeit var baudīt unikālus kokteiļus un gardas picas, tikties ar draugiem, strādāt un atpūsties. Tas viss ieskauts Vecrīgas unikālajā atmosfērā.

"Buono Buono Pizza" – Apūlijas iedvesmotas picas

Atrašanās vieta: Miera iela 10, Rīga.

"Buono Buono Pizza" iedvesmojas no bagātīgā Apūlijas kulinārā mantojuma, nogādājot Rīgā Itālijas dienvidu garšas. Neatkarīgi no tā, vai esat klasiskās Margaritas vai piedzīvojumu bagātu piedevu cienītājs, "Buono Buono Pizza" piedāvā īstu itāļu picu pieredzi. Picērijā baudāmas ne tikai picas, bet arī salāti, uzkodas un gardi dzērieni.

"Babo.Riga" – mūsdienu gruzīnu virtuve

Atrašanās vieta: Dzirnavu iela 42, Rīga.

"Babo.Riga" piedāvā mūsdienu gruzīnu virtuvi Rīgas ēdināšanas ainavā, piedāvājot svaigu skatījumu uz tradicionāliem ēdieniem. Restorāna ēdienkartē ir pieejami dažādi gardumi, sākot no hačapuri un hinkaļiem līdz gardām grilētām gaļām un krāsainiem salātiem. Ievērības cienīgs šeit ir ne tikai ēdiens, bet arī interjers.

"Avantgarden" – mežs un ielu ēdiens uz jumta

Foto: Avantgarden_riga/Instagram

Atrašanās vieta: Dzirnavu iela 67, Rīga.

"Avantgarden" paceļ ielu ēdienus jaunā līmenī ar savu jumta terasi pilsētas centrā – tirdzniecības centrā "Galleria Riga". Šeit var baudīt vokus, burgerus, zupas, karijus un, protams, plašu dzērienu klāstu. Dzīvā atmosfēra apvienojumā ar satriecošiem pilsētas panorāmas skatiem, padara šo vietu par obligātu apmeklējuma vietu pilsētas izpētes entuziastiem.

"Mercado Riga" – Meksikas garšu piedzīvojums

Atrašanās vieta: Brīvības iela 90, Rīga.

Nelielais meksikāņu restorāns "Mercado Riga" piedāvā izbaudīt Meksikas tipiskākās garšas – tako, načos un tekilu. Dzīvīga un krāsaina atmosfēra, kā arī draudzīga apkalpošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!