Foto: Shutterstock

Katrai valstij ir kāds tūristu magnētiņš, kas gandrīz visiem zināms un jau šķiet tik pazīstams, ka nav pat vēlmes to raudzīt vaigā. Un tomēr neskaitāmi tūristi ceļo, lai aplūkotu tieši slavenākos objektus. Bet, ja mazliet parok, arī tūristu iecienītajās valstīs var atrast kādu mazāk zināmu, bet spožu pērli, ko arī apkopojis portāls "Euronews".

Francija bez Eifeļa torņa

Labs veids, lai iepazītu Franciju visā krāšņumā, ir doties pa tās ceļiem ar mašīnu. Protams, pat ja mašīna būs īrēta, tas nebūs gluži lēts prieks, bet tieši tā var uziet dārgumus, kas apslēpti lielākajai daļai tūristu. Lai ietaupītu vismaz daļu naudas, der ieprogrammēt navigācijas satelītu sistēmu (GNSS), lai izvairītos no maksas ceļiem.

Francijas lauku apvidi ir brīnišķi – krāšņi ciematiņi, kuros var piestāt, lai paēstu pusdienas kopā ar vietējiem un atkal dotos ceļā. Tie, kam sirdij tuvs ūdens un pludmales, var doties uz Rietumkrastu pie Atlantijas okeāna. Pilsētās Biarica, Arkašona un Larošela ir iespēja uz savas ādas izbaudīt daudzveidīgo franču kultūru bez tūristu gūzmām. Savukārt vairāk par vietām, ko raudzīt Parīzē, vari lasīt šeit.

Foto: Shutterstock

Spānijas kalnu grēdas un Atlantijas okeāna piekrastes

Nesenā "Google" un "Deloitte" pētījumā teikts, ka Spānija drīzumā varētu apsteigt Franciju un kļūt par visvairāk apmeklēto Eiropas valsti. Lēš, ka tas varētu notikt ap 2040. gadu. Bet līdz tam ir vēl krietni daudz laika, lai izbaudītu dzīvīgo un svelmīgo valsti. Spānijā vērts uzmest vērīgu aci vēsturiskajām mazpilsētām, iespaidīgām kalnu grēdām un neskartajām Atlantijas okeāna piekrastēm, kas aicina iepazīt Spāniju no jauna – plašāk. Piemēram, apskates vērts ir Valldemossa ciematiņš kalnu ielenkumā Maljorkas salā.

Foto: Shutterstock

Albānija: piedzīvojumu zeme ar neskartām ainavām

Masu tūrisms vēl nav paguvis pārņemt Albānijas neskartās ainavas. Vislabāk zināmais apskates objekts ceļotājiem ir Albānijas zilā acs un pludmales, kas konkurē ar Karību jūru, bet īstenais skaistums slēpjas Albānijas kanjonos, lielajos ezeros un arī kalnos. Piemēram, elpu aizraujošs ir Rodonas rags (Cape of Rodon).

Foto: Shutterstock

Nīderlande, bet šoreiz ne Amsterdamā

Nīderlande ir slavena ar saviem reibinošajiem tulpju laukiem, tomēr bez tūristiem iecienītās Amsterdamas šajā valstī ir daudz mazītiņu, viegli izstaigājamu pilsētu ar kanāliem, vējdzirnavām un, protams, ziedu gūzmām. Ja ceļojumu esi uzsācis Amsterdamā, no turienes itin viegli ir ielēkt vilcienā un tālāk ceļā doties uz mazāk zināmajām pērlēm.

Visticamāk, ceļā nebūs jāpavada vairāk par trīs stundām, lai nokļūtu šarmantajās pilsētās, piemēram, Roterdamā vai Groningenā. Īpaši apslēpta pērle ir pilsētā Vasenārā. Tur atrodama vieta, ko dēvē par "Seringenberg". Tulkojumā tas nozīmē "ceriņu kalns". Šeit gan vislabāk doties pavasarī, kad ceriņu saldā smarža piesātinās gaisu, bet vilinošs tas ir arī vasarā un lapkritī.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!