Foto: LETA

Šogad Rīgas 823. dzimšanas dienas svētkos "The Sound Poets", "Pirmais kurss", Fiņķis un citi ievedīs klausītājus dziesmu un deju ritmos, kamēr dažādas aktivitātes – mīlestības vēstules rakstīšana, atrakcijas un fotografēšanās – izklaidēs kā lielos tā mazos svētku apmeklētājus. Salūta vietā priecēs lāzeru un strūklaku šovs, bet Uzvaras parkā būs vērojamas uguns instalācijas. Nevar aizmirst arī par aizraujošo Krastu maču, laivu parādi un "Diskopauls" koncertu.

Iesildīšanās pirms nedēļas nogales

Krāšņā etnopop grupa "Tautumeitas" klausītājus priecēs Dzegužkalna parka estrādē 14. augustā. Koncertā sagaidāmas jau zināmas un skatītāju iemīļotas dziesmas, kā arī dalībnieču jaunākie veikumi no pēdējā albuma "Skrejceļš". Tie, kas pazīstami ar "Tautumeitu" daiļradi, zina, ka sagaidāms krāšņs šovs ar spēcīgiem ritmiem, aizraujošu dziedājumu un horeogrāfiju.

15. augustā ballīti iegriezīs apvienība "Diskopauls" koncertā Vērmanes dārzā. Raimonda Paula populāro disko dziesmu programmu aranžējuši un izpildīs solisti Elza Rozentāle, Miķelis Putniņs, Toms Mikāls, Marija Valmiera un citi. Koncerta galvenais viesis būs leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna. Šis pasākums garantē tautā zināmas un iemīļotas dziesmas, tāpēc gaidāmi īsti sadziedāšanās un deju svētki. Koncerta sākums pulksten 19.

16. augustā notiks ikgadējā makšķerēšanas sporta laivu parāde Rīgas kanālā, šogad paredzēts, ka piedalīsies aptuveni 50 laivas. Pasākums brīvi pieejams, un tas norisināsies laika posmā no pulksten 18.30 līdz 19.30 maršrutā Pilsētas Jahtklubs–Andrejosta–Rīgas pilsētas kanāls–Pilsētas Jahtklubs, ziņo "Lielais Loms".

Programmas dažādība – no Gaismas dārza līdz "Krastu mačam"

Divus vakarus, 16. un 17. augustā, vēlās vakara stundās Uzvaras parkā būs skatāmas uguns instalācijas, liesmojoši vārti un simtiem uguns liesmu. Francijas mākslinieku grupas "Cie Carabosse" dzīvās uguns instalācijas parka teritorijā aicinās ļauties uguns spēkam no pulksten 22 līdz pulksten vieniem.

Pirmo reizi Vecrīgā norisināsies "Rīgas garšas svētki", kas priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus ar plašu ēdienu izvēli no dažādām pasaules virtuvēm. Pasākums sāksies piektdien, 16. augustā, bet noslēgsies svētdien. Stāvlaukums pie Mazās Jaunielas kļūs par ielu ēdienu garšu skvēru ar plašu ēdienu izvēli visu pasākuma laiku, bet 17. augustā Rātslaukumā visas dienas garumā norisināsies dažādas kulināras aktivitātes.

Vecrīgas ielās 17. augustā skatītājus izklaidēs "Ielu muzicēšanas svētki", kuros garāmgājējus iepriecinās gan profesionāli mūziķi, gan rīdziniekiem jau labi zināmi un dzirdēti ielu muzikanti. Pateicībā par muzikantu dziesmām būs iespēja ziedot ukraiņu atbalstam gan šeit Latvijā, gan kara skartajā Ukrainā. 16. un 17. augustā norisināsies vērienīgs vietējo amatnieku, dizaineru, mākslinieku un mājražotāju gadatirgus Vērmanes dārzā.

Rīgas lidosta svin 50 gadu jubileju un ielūdz uz ballīti 17. augustā Daugavas krastā uz AB dambja, kur visas dienas garumā uz tā būs apskatāma iespaidīgā lidostas tehnika, notiks dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem, darbosies ēdinātāji un atpūtas zona, bet vakarā no pulksten 22 līdz diviem naktī aktīvajiem dalībniekiem būs iespēja izdejoties "Silent Disco".

Vecrīgas Torņu mūzikas koncertu 18. augustā pulksten 18 un 20 sniegs "Rīgas Sakbutu konsorts". Mūziķi uzstāsies no Rīgas rātsnama balkona, informē Vairis Nartišs. Interesantais instruments sakbuts ir trombona priekštecis, kas plaši tika izmantots baroka un renesanses laika komponistu darbos.

Neizpaliks arī nu jau par tradīciju kļuvušais "Krastu mačs" Esplanādē, kas šogad svinēs 15. jubileju. Pie Raiņa pieminekļa dažādi pasākumi paredzēti 17. un 18. augustā. Šogad īpašs pārsteigums būt mača himnas pirmatskaņojums autoru, latviešu grupas "Bujāns", izpildījumā. Diennakti laukumā dosies basketbolisti, uzstāsies dīdžeji un mūziķi, piemēram, "Wiesulis", "Olas", "Patrisha", DJ Rudd un citi. Mačā gaidāma gan izklaidējoša aktieru spēle pret mūziķiem, gan aktrišu cīņa, influenceru mačs, kā arī politiķu sacensības.

Rīgas dzimšanas dienas svinības "Rīga aug"

Svētki savu kulmināciju sasniegs pasākumā "Rīga aug" 11. novembra krastmalā, kur par godu Rīgas 823. dzimšanas dienai 17. augustā notiks krāšņas svinības. Viesi tiks gaidīti jau no pulksten 14, lai piedalītos aizraujošās aktivitātēs, baudītu mūziķu uzstāšanos un izklaides pasākumus visas dienas garumā. Pasākuma teritorija stiepsies no Lielā Kristapa statujas līdz pat Akmens tiltam. Dažādas aktivitātes nodrošinās iespēju būt radošiem – fotografēties, rakstīt mīlestības vēstuli skaistajai galvaspilsētai, veidot oriģinālas apdrukas un izmēģināt kādu citu no daudzajiem piedāvājumiem.

Kamēr pieaugušie aizrāvušies ar "Krastu maču", gados jaunākie piedzīvojumu meklētāji aicināti "Mazajos krastu mačos" uz jautrām aktivitātēm ģimenēm ar bērniem. Atrakcijas vadīs burvju mākslinieks Dante Pecolli, mūziķis Ufo, aktieri Ainārs Ančevskis un Gints Grāvelis, basketbolists Jānis Blūms un hokejists Lauris Dārziņš. Pasākuma skatītājus priecēs arī plaša muzikālā programma. No pulksten diviem būs klausāms muzikāls projekts vismazākajiem svētku dalībniekiem – "Ukulele" bet nedaudz vēlāk rotaļas un jaunu dziesmu apgūšana pasākumā "Rīgas gaiļa stāsts".

Muzikāli pēcpusdienu piepildīs humorrokgrupa "Pirmais kurss", grupas "The Sound Poets", "Rīgas modes", hip-hop mākslinieks Fiņķis kopā ar pavadošo sastāvu, indie grupa "Carnival Youth", kā arī īpaši svētku vakaram veidota koncertprogramma "Rīgas sirds", kurā izskanēs iemīļotas latviešu estrādes dziesmas par Rīgu jaunās aranžijās.

Vakarā, sākot no pulksten 22.30, salūta vietā būs redzams lāzeršovs, kā arī ūdens šovs. Svētku mēneša noslēgumā viesi aicināti uz Senās uguns nakti, kas 31. augustā norisināsies Daugavgrīvas un Vecāķu pludmalēs. Pilna programma pieejama Rīgas vasaras mājaslapā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!