Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas pilsētā Hamburgā jau 80 gadus slejas masīva betona būve. Tā ir kādreizējā bumbu patvertne, kas augstumā tikai pavisam nedaudz pārsniedz slaveno Pizas torni. Pēc skata ne visai glītajai ēkai nu piešķirta jauna elpa – tā uzfrišināta un gaida ciemos viesus kā viesnīca.

Iespaidīgais bunkurs atrodas Sv. Pauli rajonā – pilsētas daļā, kas labāk pazīstama ar savu futbola klubu un rosīgo naktsdzīvi, nevis karalaika skaudro vēsturi. Tieši tādēļ nu var teikt, ka masīvā būve lieliski iekļausies apkārtējā vidē. Piramīdai līdzīgajā struktūrā tagad ir divi restorāni, pasākumu telpas un "Hard Rock" viesnīca, kas atrodas piecos stāvos, vēsta CNN. Vēl īpašāku to padara jumta dārzs, kurā aug ne tikai puķes, bet arī dārzeņi, garšaugi un pat dažādi kokaugi. Tā, soli pa solim, ēka ir radikāli pārdzimusi jaunā un modernā objektā.

Pamatīgais betona koloss šeit ir nemainīgi drūmi stāvējies jau astoņus gadu desmitus, kalpojot kā spilgts vizuālais atgādinājums par tumšāko nodaļu Vācijas vēsturē. Bunkurs celts pēc diktatora Ādolfa Hitlera pasūtījuma 1940. gadā pēc tam, kad Lielbritānija bija veikusi gaisa uzlidojumus Berlīnei. Būvniecība strādniekiem bija piespiedu darbs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!