Foto: Publicitātes attēli

Kad nav pietiekami daudz laika, lai aizbrauktu tālākā ceļojumā, var sevi palutināt, ļaujoties arī Rīgas luksusa viesnīcu šarmam un viesmīlībai. Tieši tāpēc kopiena "Riga.neighborhood", apkopojot sekotāju ieteikumus, piedāvā viesnīcu izlasi, kurās pavadīt īpašu nedēļas nogali. Šīs viesnīcas izvietotas Rīgas vēsturiskajās ēkās, piedāvājot elegantu interjeru, gardas maltītes to restorānos, kā arī iespēju atpūsties spa un baudīt relaksējošas procedūras.

"Neiburgs Hotel"

Cena par nakti: no 118 eiro (15 procentu atlaide, rezervējot trīs naktis)

Adrese: Jauniela 25/27, Centra rajons, Rīga

Viesnīca "Neiburgs" ir vēsturisks ģimenes īpašums. Ludviga Neiburga 1903. gadā celtā jūgendstila arhitektūras pērle sākotnēji netika būvēta viesnīcas vajadzībām – tas bija tipisks 20. gadsimta sākuma dzīvojamais nams, kas padomju okupācijas laikā tika pārveidots par viesnīcu partijas funkcionāriem un komunālajiem dzīvokļiem. Pirmajā stāvā tika ierīkots alus restorāns "Pie Kristapa".

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Neiburgu dzimta atguva atņemtos īpašumus un aptuveni 100 gadus pēc nama uzcelšanas dzima iecere tajā ierīkot ģimenei piederošu viesnīcu un restorānu, kur vēsturiskais mantojums tiktu saglabāts un apvienots ar mūsdienīgu dizainu.

Interjers

Ēka ir rūpīgi restaurēta, kur vien iespējams saglabātas ēkas oriģinālās detaļas – koka parkets, logi, kāpņu margas un durvis, sienu un griestu rotājumi. Telpu noformējumā izmantoti nama oriģinālajos interjeros sastopami ornamenti. Vēsturiskais mantojums gaumīgi papildināts ar rūpīgi atlasītām dizaineru mēbelēm un interjera priekšmetiem. Restorāna griestus rotā unikālās Moooi Dear Ingo lampas, bibliotēkas – iespaidīgās Zava Ociu griestu lampas, publiskās telpas un apartamentus – Artemide stāvlampas. Bibliotēkā iespējams iegrimt ne tikai grāmatās, bet arī ērtajos Ligne Roset atpūtas krēslos.

Apartamentos un viesnīcas publiskajās telpās izvietoti starptautiski pazīstamās video un instalāciju mākslinieces, scenogrāfes un kinorežisores, Neiburgu ģimenes pārstāves, Katrīnas Neiburgas oriģināltehnikas mākslas darbi.

Papildus nakšņošanai kādā no dizaina apartamentiem, viesnīcā iespējams atgūt spēkus nelielā privātā spa vai trenažieru telpā, izbaudīt mirkli ar kādu spirdzinošu dzērienu bārā vai ar kādu labu grāmatu bibliotēkā, kā arī ieturēt gardas vakariņas "Michelin Guide" ceļvedī iekļautajā restorānā "Neiburgs". Biznesa vajadzībām pieejamas divas aprīkotas konferenču zāles, biznesa telpa ar iMac datoriem un wifi.

Spa centrā pieejami vairāki unikāli pakalpojumi: Baltijas dzintara terapija un ietīšana Latvijas griķu medū.

"Dome Hotel"

Cena par nakti: No 131 eiro

Adrese: Miesnieku iela 4, Centra rajons, Rīga

Vēl viena viesnīca Rīgas vecpilsētā – šoreiz 17. gadsimta ēkā. To atjaunoja viens no Latvijas slavenākajiem arhitektiem Reinis Liepiņš no arhitektūras biroja "Sudraba Arhitektūra" un dizainere Santa Meikulāne no "Lolot Design" studijas. Pirms viesnīcas atjaunošanas tika veikti ilgstoši arheoloģiskie darbi, kuru laikā tika atklāti ēkas fragmenti, kas ir tikpat seni kā pati pilsēta – tie datējami ar 13. gadsimta sākumu (oficiālais Rīgas dibināšanas gads ir 1201. gads).

Interjers

Gadsimtu gaitā ēka ir piedzīvojusi vairākas pārvērtības, atstājot baroka, rokoko un klasicisma, kā arī Art Deco un jūgendstila pēdas. Daži šo stilu elementi ir saglabājušies līdz mūsdienām un ir rūpīgi restaurēti. To vidū ir skaistās 17. gadsimta koka kāpnes, kā arī vēsturiskās durvis, logi un sienu gleznojumu fragmenti. Telpu restaurācijā izmantoti, galvenokārt, vietējie materiāli un latviešu amatnieku prasmes.

Ērtības

Viesnīcā ir 15 numuri un izsmalcināts franču restorāns "Le Dome" ar dažādiem degustāciju un "à la carte" piedāvājumiem. Augšstāvā ir neliela somu pirts (pieejama no oktobra līdz aprīlim). Vienlaikus pirti var baudīt 2-4 cilvēki, tādējādi radot privātāku gaisotni. Pirmajā stāvā ir arī tvaika pirts un masāžas pakalpojumi pieejami, kā arī cigāru telpa, kurā atpūsties.

"Konventa sēta Hotel"

Cena par nakti: No 70 eiro

Adrese: Kalēju iela 9/11, Rīga

Šī vecpilsētas viesnīca sešus gadus tika atjaunota un darbību atsāka 2023. gada beigās. Renovācijas laikā viesnīca tika pārplānota, atjaunota, tika pārveidotas visu ēku fasādes un izbūvētas uzbrauktuves cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Šī dizaina viesnīca atrodas Vecrīgā – unikālā 13. gadsimta vēsturiskajā arhitektūras ansamblī, kas kalpo kā lielisks centrs Rīgas vēstures, kultūras un naktsdzīves iepazīšanai. Tā piedāvā tuvumu tādiem ikoniskiem pieminekļiem kā Svētā Pētera baznīcai, Rīgas Doma katedrālei un Melngalvju namam, kā arī populārākajām ballīšu vietām.

Interjers

"Otro māju sajūta" – tā var raksturot viesnīcas piedāvāto numuru klāstu. Gaiši un tīri interjeri: lieli logi, cēls koka parkets, acīm tīkamas dabiskas krāsas, ērts mēbelējums ar darba un lasīšanas zonām. Viesnīca piedāvā septiņas numuru kategorijas, no kurām dažos ir iekārtots arī nelielas virtuvītes. Viesnīcā ir moderns, "tīrs" un gaišs interjers: lieli logi, cēlkoka parketa grīdas, dabiskas krāsas, kas priecē acis, ērtas mēbeles ar darba un lasīšanas zonām.

No vairāku numuru logiem var baudīt burvīgos Vecrīgas ielu vai rāmā viesnīcas pagalma skatus.

Ērtības

Vēsturiskais viesnīcas komplekss sastāv no deviņām ēkām, piedāvājot 161 augstākās dizaina klases numurus un četras konferenču/privātu pasākumu telpas.

Vienā no ēkām atrodas restorāns "Two More Beers" un dizaina kafejnīca "Cruffins".

"А22"

Cena par nakti: No 166 eiro

Adrese: Ausekļa iela 22, Centra rajons, Rīga

1939. gadā jaunais Džons F. Kenedijs pavadīja nedēļu atvaļinājuma Rīgā. Viņu varēja sastapt Ausekļa ielā, kur tolaik atradās Amerikas vēstniecība. Vēlāk ASV vēstniecība tika pārcelta uz pilsētas rietumu nomali, un uz sākotnējās ēkas fasādes parādījās piemiņas plāksne. Tagad tajā atrodas viesnīca "A22 Hotel". Pēc "YouTube" kanāla "Jetset Times" domām, tā ir stilīgākā vieta, kur nakšņot Rīgā.

Interjers

Bijušais vēstniecības nams un 20. gadsimta sākuma amerikāņu šiks bija iedvesmas un izejas punkts Latvijas studijai "CBP Design". Interjers ir veidots, apvienojot Rīgas jūgendstila elementus un asociācijas ar 20. gadsimta 30. gadiem. Tajā ir daudz plūstošu līniju, misiņa, dabīga tumša koka un marmora. Vēsturiskie elementi ir rūpīgi saglabāti: apmetums un griestu gleznojumi ir restaurēti un papildināti ar mūsdienīgām mēbelēm un tumšiem, neitrāliem toņiem.

Ērtības

Šī ir maziņa viesnīca – tās maksimālā ietilpība ir 20 viesi, taču tā ir aprīkota ar visām iespējamām ērtībām, tostarp sporta zāli, spa un konferenču zāli. Viesnīcā ir gardēžu restorāns ar 40 vietām un kokteiļbārs, kas par godu Kenediju pārim nosaukts par "John and Jackie".

"Grand Hotel Kempinski Riga"

Cena par nakti: No 255 eiro

Adrese: Aspazijas bulvāris 22, Centra rajons, Rīga

Lielā starptautiskā tīkla pārstāvis "Kempinski Hotel" ir ne tikai pirmā pieczvaigžņu luksusa viesnīca Latvijā, bet arī vieta ar īpašu vēsturi. Viesnīca atrodas vecpilsētā, un no tās paveras burvīgs skats uz Latvijas Nacionālo operu. Viesnīcai ir sena vēsture: 19. gadsimta astoņdesmitajos gados šeit tika atvērta viesnīca "Roma", Otrā pasaules kara laikā ēka tika gandrīz pilnībā sagrauta, un vēlāk atkal tika pārbūvēta par viesnīcu. Un kopš 2017. gada šeit mājo elegantā "Kempinski" ķēdes viesnīca. "Grand Hotel Kempinski Riga" ir apbalvota ar prestižo "World Travel Awards" balvu kā "Latvijas Vadošā Viesnīca 2023" un "Latvijas Vadošās Viesnīcas Prezidenta Luksus Apartaments 2023".

Interjers

Galvenais interjera atskaites punkts ir aizgājušo laikmetu greznība: bagātīgi teksturēti materiāli, augstākās kvalitātes mēbeles un interjera elementi.

Ērtības

Viesnīca piedāvā 141 numuriņu, kas atbilst visām gaumēm un prasībām: var izvēlēties "Superior" diviem cilvēkiem, "Deluxe" un "Opera Deluxe" trīs cilvēkiem, diplomātiskos numurus un apartamentus četriem cilvēkiem. Viesiem ir divas atpūtas telpas, tostarp cigāru salons, un divi restorāni – uz jumta, kā arī pirmajā stāvā. Lielais spa komplekss pagrabstāvā piedāvā visdažādākās atveseļošanās programmas, tostarp īstu latviešu pirti ar bērza slotu.

"Grand Poet Hotel"

Cena par nakti: No 125 eiro

Adrese: Raiņa bulvāris 5/6, Centra rajons, Rīga

Lielākā no šeit pārstāvētajām viesnīcām – tajā ir 168 numuri, tostarp unikāla 20 apartamentu kolekcija. Viesnīca ir daļa no "Semarah Hotel Group", kurā ietilpst arī "Lielupe Resort Hotel" Jūrmalā un "Metropole Hotel" Rīgā. Kopš 2018. gada tā aizņem ēku pretī Bastejkalnam, kur agrāk atradās Iekšlietu ministrija.

Interjers

Bijušajā ministrijas ēkā ir saglabājušās daudzas unikālas detaļas, sākot ar podiņkrāsnīm un beidzot ar vēsturiskajiem kokgriezumiem. Viesnīcas interjera koncepcija uzsver kontrastu starp kultūrām un paaudzēm: zviedru arhitekti "Stylt Trampoli" un latviešu studija "Sarma & Norde" ir pretstatījuši mūsdienu minimālisma formas ar izsmalcinātu pagātnes dekoru.

Ērtības

Papildus klasiskajam spa centram viesnīcā ir arī vairāku veidu saunas un peldbaseini. Pirmajā stāvā esošajā "SNOB" restorānā tiek pasniegti Eiropas virtuves ēdieni, bet bārā tiek gatavoti īpaši kokteiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!