Foto: Publicitātes foto

Hotdoga desa ar sinepēm, burgers ar frī kartupeļiem, garneles un suši, pat zeltītas nokrāsas "Rīgas šprotes" uz maizītes – kamēr daudziem problēmas sagādās dzijas kamola tīšana, adītāja Ilze Haka ir radījusi apetīti rosinošu ēdienkarti SIA "ZAAO" Dabas un tehnoloģiju parka "Urda" vajadzībām – ar šiem rokdarbiem mācīšot citiem šķirot atkritumus.

Nolobāmu, izlobāmu un citādi sadalāmu dārzeņu un gatavu maltīšu izlase tapusi aptuveni divu mēnešu laikā un paredzēta, lai bērniem iemācītu šķirot bioatkritumus. Kā autore Ilze Haka raksta sociālajā tīklā "Facebook": "Man nebija ne jausmas, vai to vispār var uzadīt. Bet man patīk izaicinājumi, tāpēc ķēros klāt. Kā man sanāca, spriediet paši."

Arī komentētāji spriež un apber viņu ar cildenākajiem komplimentiem, un vārds "fantastiski" aiz sajūsmas tiek pat sadalīts zilbēs. "Ceru, ka mani adījumi daudziem bērniem palīdzēs apgūt, kā šķirot atkritumus," viņa raksta. Kā talantīgā sieviete paskaidro portālam "Delfi", tāpēc daudziem produktiem ir iepakojumi, noņemami laksti un olām – nolobāmas čaumalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!