Foto: Publicitātes foto

"Liela laiva, vai ne?" leģendārajā filmā saka tētis savai meitai, ieraugot milzīgo "Titāniku". "Tēti, tas ir kuģis!" viņa sauc. Un "lielās laivas" vērojamas ne tikai televizora ekrānos – vairākus grandiozus kruīza kuģus raudzīt vaigā šovasar varēja arī Rīgas ostā. Parasti tie kā elegenati, balti gulbji piesaista pat izvēlīgāko vērotāju skatienus. Braucot pa Akmens tiltu, acis ir kā piekaltas ostai, lai kaut uz mirkli redzētu baltos milžus. Kādi tie bija šovasar, un kas gaidāms nākotnē?

Šogad Rīgas ostā iekuģos 66 iespaidīgi (un mazliet mazāk iespaidīgi) kuģi – par četrām vizītēm vairāk nekā pērn. Blakus šiem milžiem mašīnas un pat autobusi izskatās mazītiņi, pazūdot kuģa varenībā. Un visi pieteiktie ūdens milži kopā var uzņemt vairāk nekā 81 tūkstoti viesu. Visvairāk pasažieru ir no lielvalstīm – Vācijas, Lielbritānijas, arī ASV. "Īpašs prieks par to, ka šosezon pēc piecu gadu pārtraukuma Rīgā ir atgriezusies Vācijas kruīza kompānija "AIDA", kas ir pieteikusi deviņas vizītes ar trīs dažādiem kuģiem," lepojas Jeļena Burdastova, komercdarbības speciāliste.

Teiksim, "AIDAdiva" ir 251 metru garš un 32 metru plats kuģis. Iekārtots, lai nodrošinātu viesiem plašu izklaides un atpūtas iespēju klāstu – teātra izrādes, koncertus, kino seansus, deju klubus, SPA procedūras, uz tā ir arī fitnesa centrs, sporta laukumi un baseini. Gana daudz jestru aktivitāšu, ko pavadīt, viļņu ieskautam.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!