Foto: Unsplash

Brīvdienas ir laiks, kad gribas mazliet padumpoties: piemēram, brokastot pusdienās un ieturēt kaut ko, kas nav tipiskas brokastis. Kopiena "Riga.neighborhood" izveidojusi sarakstu ar sešām vēlo brokastu vietām Rīgā. Izbaudiet un izvēlieties, ko sirds kāro: sulīgu kruasānu ar kafiju maiznīcā, klasisku omleti, vietējo gardo skābmaizi dažādās variācijās vai vienkārši sulīgu kebabu.

"Mils. Maiznīca un brokastis"

Atrašanās vieta: Grostonas iela 21, Rīga.

Atvērts: no pulksten 9.

Sāksim ar trumpi – vismaz vienu reizi dzīvē šeit vajadzētu atnāk nobaudīt leģendāros biezpiena plācenīšus. Vienā porcijā tie ir seši – visi gaisīgi, viegli un rotāti ar ogām. Tie neatstāj iespēju pretoties kārdinājumam!

Brokastu ēdienkartē ir arī grauzdiņi, pankūkas, šakšuka, franču omlete, granola, kruasāni ar avokado, beļģu vafeles, putraimi un pankūkas ar lasi.

Tāpat šajā vietā atrodas veikaliņš ar interesantiem produktiem (piemēram, itāļu smalkmaizītēm), tur ir sava ceptuve un maiznīca. Ir arī piegāde, kur var pasūtīt produktus gan no veikala, gan ēdienus no brokastu ēdienkartes.

"Ausmeņa kebabs"

Adrese: Skolas iela 12, Rīga.

Atvērts: no pulksten 11.

"Ausmeņa Kebabs" ir viena no populārākajām vietām, kur gatavo Tuvo Austrumu virtuves ēdienus. Vietējo latgaliešu radītā kebabnīca jau gadiem ierindojas labāko kebabu sarakstā Rīgā. Šeit var nobaudīt gardus un ļoti sātīgus kebabus: ietītus pitas maizē, kā arī tādus, kas pasniegti uz šķīvja.

Ir arī iespējas veģetāriešiem: kebabi ar falafeli, dārzeņiem vai sieru.

"Mimosa"

Adrese: Strelnieku iela 8-2, Rīga.

Atvērts: no pirmdienas līdz piektdienai no pulksten 8, sestdienās no pulksten 9, savukārt svētdienās no pulksten 10.

Klusajā centrā šovasar atvērtā visas dienas brokastu vieta "Cafe Mimosa" jau kļuvusi par vienu no populārākajām branča vietām Rīgā. Ēdienkartē apvienotas dažādu pasaules malu iecienītāko brokastu ēdienu garšas. Biezpiena plācenīši, vistas sendviči, Japānas vai franču omlete, arī griķu putra ar gailenēm, humusa šķīvis vai saldskābmaize ar sviestu – atrast brokastis savai gaumei šeit būs iespējams ikvienam. Saldajā – nepārspējama sulīga franču tostermaize ar vaniļas krēmu, pistācijām un sāļo karameli.

"Katkevich"

Adrese: Lāčplēša iela 114, Rīga.

Atvērts: brokastis pieejamas no pulksten 9 (svētdienās no pulksten 10) un tiek pasniegtas līdz pulksten 17.

Brokastis un skābmaize visas dienas garumā, pašu ražots sviests, pesto un citi gardumi. "Katkevich" ir neliela, mājīga vieta ar savu maizes ceptuvi Latgales priekšpilsētas apkaimē. Kazas siera rika ar dedzinātiem tomātiem un grauzdētiem vietējiem "Lancori" ķiplokiem ir kaut kas tāds, kas šeit obligāti jānogaršo. Ēdienkartē ir arī svaigi ceptas sviestmaizes ar humusu, kazas sieru un karamelizētu sviestu. Piedāvājumā ir arī kārtīgas zemnieku brokastis (cepti kartupeļi, bekons, sīpoli, marinēti gurķi, Dundagas biezpiens un salāti), kā arī vairāku veidu salāti un pat franču sīpolu zupa.

"Lowine"

Adrese: Dzirnavu iela 43, Rīga.

Atvērts: darba dienās no pulksten 8, bet brīvdienās no pulksten 10.

"Lowine" ir plašs, gaišs un patiešām garšīgs. Vēlo brokastu ēdienkarte šeit ir daudzveidīga: visdažādākie olu ēdieni, grauzdiņi, pankūkas un putras. Te vajadzētu nobaudīt olu kulteni ar stračatellu un šķiņķi (pasniedz ar maizīti un sviestu), amerikāņu pankūkas ar lasi un avokado vai grauzdiņus ar grauzdētu liellopu gaļu un sinepēm.

"Space Falafel"

Adrese: Antonijas 8, Rīga.

Atvērts: katru dienu no pulksten 11.

Neliels restorāns ar modernu Izraēlas virtuvi, stilīgu interjeru un patīkamu atmosfēru. Tā ir arī lieliska vieta vēlām brokastīm – dienas laikā šeit nav tik daudz cilvēku kā vakarā, kad "Space Falafel" kļūst par vienu no populārākajiem bāriem pilsētā. Ēdienkartē ir gan humuss, babaganušs, šakšuka, gan arī vistas šaurma, jēra gaļas kebabi, Cepts halloumi siers un, protams, falafels ar dažādām piedevām un svaigi ceptā pitas maizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!