Foto: Privātais arhīvs

Esam nokļuvuši gandrīz pusceļā mūsu šīs vasaras milzīgajā piedzīvojumā – ar 400 eiro vērtu 1992. gada "Audi 80" aizbraukt no Baltijas līdz Melnajai jūrai. Aiz muguras tiešām lieliskie moldāvi, bet ļoti draņķīgie Moldovas ceļi, kuri nav īsti remontēti kopš to uzbūvēšanas pirms daudziem gadiem. Un mēs ar lielām cerībām stāvam robežpunktā, lai beidzot dotos uz Rumāniju.

Moldovas puses robežsargi šoreiz ir labā noskaņojumā. Prasa mums, vai ir kas deklarējams, un mēs godīgi sakām, ka ir deviņas vīna pudeles un viens arbūzs, ko Dita dabūjusi pirms pārdesmit kilometriem ceļmalā par skaistām acīm un blondiem matiem. Ātri tiekam pie zīmoga un pārripojam uz Rumānijas pusi. Šeit nedaudz jāpastāv rindā, bet pati robežkontrole izcili ātra. Atkal visiem sajūsmu raisa mūsu "Audi" krāsojums – nu labi, labi, mākslas darbs.

Latvji, brauciet pasaulē

Pēc tam ievelkam elpu un kaifojam. No ceļa! Izcila ceļa! Tāda, kur gribas iespiest pedāli grīdā. Un šeit to var – drīkst braukt līdz 130 kilometriem stundā. "Audi" gan komforta ātrums ir 105 kilometri stundā. Bet nevienas bedrītes. Ja kādreiz ceļa etalons bija Vācijas bānis, tad Polijas ceļi, šobrīd lielu konkurenci sagādā Rumānija. Viss ir perfekti! Lieliski saprotam kāpēc ir jāceļo, – lai būtu, ko salīdzināt, kā ir citur un cik ļoti ātri pierod pie labā.

Te viss ir tik civilizēti, ka pat aizmirstam par vinjeti, un to te arī neviens uzreiz neuzspiež. Nobraucam kādus 20 kilometrus un iebraucam to pirmajā DUS nopirkt. Rumāņi zina, kas ir Lietuva, bet ne Latvija. Un tā visas dienas. Latvji, brauciet tūrismā!

Tiekam pie vinjetes, saprotam, kāda ir naudas vienība un ar cik kas jādala, un tad uzņemam kursu uz Melno jūru. Vispirms jāpārbrauc Donava. Pirmo reizi mūžā braucam pa tik milzīgu tiltu. Rumāņiem ir vēriens!

Tad pienāk zvans no Latvijas – bet jūs zināt, ka orku "Shahed" pēdējās dienās ir ielidojuši Rumānijā, jūs speciāli braucat uz tādām vietām?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!