Foto: Shutterstock

Pils pilnībā par brīvu? Jā, tieši šāds piedāvājums pašlaik ir Francijas pilsētā Lagardā. Lagardas pils, kas datēta ar 11. gadsimtu, guvusi pat iesauku "Mazā Pireneju Versaļa". Tā atrodas Arježā, netālu no Andoras, un ir vēsturisks piemineklis, vēsta "Uncrate".

Tam, kādēļ pils tiek piedāvāta, par to neprasot ne centa, ir kāds svarīgs iemesls – tu to dabūsi par brīvu, bet tev tāpat jābūt miljonāram, lai to savestu kārtībā. Vēsturiskā celtne pašlaik atrodas tādā stāvoklī, ka kuru katru brīdi draud sabrukt. Rezultātā tā pašlaik ir slēgta apskatei. Un ne pašreizējiem īpašniekiem, ne biedrībai, kas par pili līdz šim turējusi rūpi, nav līdzekļu, lai to restaurētu. Tieši tādēļ tā tiek dāvināta kādam, kas vēlas nodrošināt, ka vēsturiskais piemineklis turpina stalti slieties Francijas skaistajā ainavā.

Ne velti pilsdrupām dota iesauka "Mazā Pireneju Versaļa" – turpat netālu slejas arī Pireneju kalnu grēda, vēsta "House and Garden". Pils celta 11. gadsimtā, un līdz pat 1600. gadiem tajā tika veikti dažādi papildinājumi, paplašinot gan pils izmēru, gan vairojot varenību, ļaujot baroka arhitektūrai sajaukties ar tās sākotnējiem askētiskajiem nocietinājumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!