Foto: Shutterstock

Jauns pētījums atklājis, ka maciņam draudzīgākā valsts Eiropā ir tieši Polija. Pētījumā analizēts, kā briti bauda brīvdienas 30 dažādās valstīs, un pēcāk salīdzināts, kurā tad nu ceļinieks iztērējis visvairāk, bet kurā – vismazāk naudas, vēsta "The Independent".

Īpaši izdevīgs ceļojums būs, ja izvēlēsies kādu no budžeta aviokompānijām, piemēram, labi zināmo "Ryanair", "EasyJet" vai "Wizz Air". Ja uztrāpa pareizajā laikā, vienā virzienā biļeti var dabūt pat par 29 eiro vai pat lētāk.

Tāpat maciņš priecāsies par ceļojumu uz ugunīgo Spāniju, kas, pēc pētījuma datiem, arī ir viena no lētākajām valstīm, ko Eiropā baudīt. Vidēji vienai naktij cilvēks iztērē ap 107 eiro jeb vidēji 1500 eiro par divām nedēļām. Tādas Eiropas valstis kā Portugāle, Turcija un Ungārija cieši seko lētāko valstu laureātiem, jo arī šīs valstis piedāvā alternatīvas, ko ceļinieki var atļauties, protams, ja šis tas "zeķē" jau iekrāts.

Ja ceļo tālāk par Eiropas robežām un meklē lētu galamērķi brīvdienām, tad uzvarētāja ir Indija. Ceļinieki šeit iztērē vidēji 72 eiro par nakti un apmēram 1000 eiro par divām nedēļām. Tomēr jāņem vērā, ka, piemēram, no Lielbritānijas uz Indiju lidmašīnas biļetes ir visai dārgas, un daudz lētākas tās nav arī, ja lidotu no Latvijas, tāpēc Indija nav tik pieprasīta valsts, kur pavadīt ilgi gaidīto atvaļinājumu.

Finanšu pakalpojumu uzņēmuma "Go Compare" pārstāvis Rīss Džonss uzsvēra, ka ir iespējams ceļot ar pieticīgu budžetu, nezaudējot pieredzi: "Polija un Spānija ir lieliskas iespējas atpūtniekiem, kas vēlas samazināt izmaksas, jo cena kvalitātei ir laba."

Viņš gan arī norādīja, ka, ja mēģini ietaupīt, ir prātīgi mest līkumu Ziemeļvalstīm, piemēram, Islandei un Somijai, jo šie galamērķi ir vieni no dārgākajiem. Piemēram, Islandē apmeklētāji vidēji tērē vairāk nekā 240 eiro par nakti, kas ir gandrīz 3500 eiro par divām nedēļām – gandrīz par 2200 eiro vairāk nekā cilvēks iztērētu Polijā. Savukārt ārpus Ziemeļvalstīm, visdārgākā tūristiem būs Šveice. Vidēji cilvēks iztērē 205 eiro vien par pavadītu nakti šajā citādi nenoliedzami apburošajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!