Foto: Privātais arhīvs

Pasaulē skaistākais ceļš ar 90 kilometru serpentīnu, 400 eiro vērts "Audi 80", lāči, romu kāzas, nokļūstam bezmaksas operas festivālā, spēlējam golfu 100 metrus zem zemes un vienu nakti guļam auto. Jeb – mums jau nedaudz pietrūkst Rumānijas.

Nu, lūk, mūsu sešu aprakstu noslēdzošā daļa (mēs ticam, ka šādi gari apraksti jūs tiešām iedvesmo ceļot un kalpo kā lielisks maršruta apraksts jūsu braucieniem). Baltija–Melnā jūra caur Ukrainu, Moldovu un Rumāniju 400 eiro vērtā 1992. gada "Audi".

Šajā reizē "Top Gear" un arī, mūsuprāt, pasaulē skaistākais ceļš un lāči! Tagad jau pilnīgi godīgi varam teikt – ja pat, iespējams, kādā brīdī arī pašiem sākumā tas likās nedaudz neparasti, "Audi" 6200+ kilometrus pieveica bez jebkādiem remontiem.

Iepriekšējo daļu noslēdzām ar frāzi, ka nokļuvām kārtīgās, bet tomēr mazās rumāņu kāzās. Mēs cenšamies nakšņot nevis lielajās pilsētās, bet kaut kur nedaudz ārpus – šoreiz Kimpulungā, kas, kā izrādās, ir pirmā Rumānijas galvaspilsēta. Esam rezervējuši "random" viesnīcu šajā vietā.

Piedzīvot romu kāzas

Pēc trakajiem iesildošajiem Rumānijas serpentīniem no Brasovas puses pēdējie kilometri pa nedaudz taisnāku posmu, līdz nonākam palielajā Kimpulungā. Īsti pēc kartes nesaprotam, kur ir mūsu viesnīca, tāpēc liekam auto vienkārši pie pilsētas centrālās gājēju ielas, blakus daudzajiem autentiskajiem (šoreiz tiešām romu) restorāniem, un dodamies uz to vietu, kur mūs ved norādes. Pieejam pie maizes ceptuves un prasām, kur ir "Pensiunea Nico Pardon" jeb, kā mēs paši izdomājām, "pansionāts". Niko, lūdzu, piedod! Tad pa visu ielu izskan skaļa frāze "Shefo, turisto!", jo rumāņu valoda ir itāļu, franču un vēl pāris dienvidnieku valodu sajaukums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!