Foto: Artis Veigurs

18. septembra rīts Ķemeru vēsturisko parku ieskāva biezā, teju sataustāmā miglā, veidojot sirreālu skatu, ko vairākās skaistās fotogrāfijās steidza iemūžināt Jūrmalas pašvaldības fotogrāfs Artis Veigurs.

Ķemeru vēsturiskais parks ir viena no populārākajām vietām atpūtai pie dabas, kur doties garās pastaigās un apskatīt vēsturisko arhitektūru. Toties reizēm parks šarmē vēl vairāk nekā jau ierasts, radot sajūtu, ka atrodies pasaku valstībā. Agrajā septembra rītā, kad parku apņēma bieza migla, tā vēl vairāk izcēla lapas, kas sākušas sārtot, un arī krāšņos rudens ziedus. Skats tik tiešām mazliet sirreāls...

20 hektārus plašajā parkā atrodas 42 metrus augsts ūdenstornis, kas ir nacionālas nozīmes arhitektūras piemineklis. Arī šogad ūdenstornis ir pieejams apmeklētājiem bez maksas līdz 27. oktobrim katru dienu no pulksten 10 līdz 18, lai varētu izbaudīt šarmanto lapkriti. Tajā ir apskatāmas vēsturiskās ekspozīcijas par Ķemeru apkaimi un izcilām personībām, kā arī pieejami divi skatu laukumi – 12 un 42 metru augstumā.

Augstāko skatu laukumu var apmeklēt tikai ar iepriekšēju rezervāciju mājaslapā vai zvanot Jūrmalas Tūrisma informācijas centram pa tālruni 67147900.

Šobrīd Ķemeru vēsturiskā parka teritoriju ar savu krāšņumu daiļo skarainās hortenzijas šķirne "Grandiflora", kuras lēnām sāk mainīt toni no baltā uz sārto, piešķirot parkam rudenīgas nokrāsas, lai arī vasarīgais siltums vēl nav atvadījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!