Foto: Latgales Tūrisma asociācija

Pavisam lēnīgiem soļiem rudens sāk izgreznot lapotnes. Un, lai arī vēl ir vasarīgi silts, gaisā jaušams dzestrumiņš, paspilgtinot ābolu, septembra krāšņo ziedu un červeļaino lapu smaržu. Rīti arvien biežāk tīti miglā, bet vakari ar saules gaismu nu jau skopojas. Un tas nozīmē vien to, ka rudens ir klāt. Lai to izbaudītu, nav labāka veida, kā steigt pie dabas krūts, tamdēļ, lūk, piedāvājam vietas pasakainam rudenim tepat Latvijā!

Latgales "Ezertaka"

Šī taka būs piemērota garo maršrutu cienītājiem, jo tās kopgarums ir apmēram 1107 kilometri. Bet "Ezertakā" katrs atradīs kaut ko, kas viņam būs pa prātam, jo maršruts ir sadalīts 49 posmos, no kuriem 13 ir garāki, un jārēķinās, ka to iziešana var prasīt pat vairākas dienas. Posmus vari apskatīt arī kartē, lai savlaicīgi sagatavotos.

Maršruta trases shematiskais zīmējums veidots kā astotnieks jeb bezgalības zīme ar krustošanās vietu Rāznas ezera apkārtnē, vēstīts Latgales Tūrisma asociācijas mājaslapā. Ar ko maršruts īpašs? Vieta ir ezeru noklāta – šeit ir apmēram 134 ezeri, piemēram, Geraņimovas Ildzas, Sventas, Lielā Gusena un Ormijas ezers.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!