Foto: Shutterstock

Saskaņā ar "Google" datiem oktobris ir labākais laiks, lai pirktu lidmašīnas biļetes Ziemassvētku brīvdienām, ziņo "Travel + Leisure". Tas nozīmē, ka jāsāk jau kalt atvaļinājuma plāni, bet pēc divām nedēļām nodoties biļešu medībām.

"Tagad ir piemērots laiks pārdomāt jebkādus ceļojumu plānu," tā "Travel + Leisure" sacījis "Google" meklēšanas grupas produktu vadītājs Džeimss Bērss. Ja ir zināms, uz kādu galamērķi dosies, eksperts iesaka ievadīt informāciju par ceļojumu pakalpojumā "Google lidojumi", kur parādīsies lētākie piedāvājumi konkrētajos datumos. Ierasti Ziemassvētku lidojumiem cenas vislētākās ir aptuveni 58 dienas pirms izlidošanas. Tomēr lieki kavēties nav vērts – visticamāk cenas kopš šī brīža vairs krasi nepazemināsies. Un parasti cenas sāk pieaugt aptuveni 50 dienas pirms starptautiskajiem lidojumiem.

Pērn "Google" ieviesa jaunu funkciju, kas informē klientus par to, kad viņu cerētajam ceļojumam bijušas viszemākās cenas, kā arī informē par to, cik daudz viņi ietaupīs, ja rezervēs biļetes uzreiz vai gaidīs. Tāpat ceļotāji var norādīt, ka vēlas saņemt ziņojumus par to, kad lidojumu cena ir par labu cenu.

Vai celties trijos naktī mēneša trešās nedēļas trešajā dienā tieši trīs mēnešus pirms izlidošanas datuma, lai iegādātos lētāko biļeti, ir mīts vai patiesība? Visticamāk gan, ka mīts. Un tomēr ir dažādas gudrības, kā aviobiļetes iegādāties par zemāku cenu, un tās savulaik "Delfi" atklāja kaislīgi ceļotāji.

Tā, piemēram, Inga un Edgars Viši un Ance un Juris Sinkeviči novērojuši, lētākās biļetes ir ziemā, īpaši pēc Jaunā gada, jo svētki beigušies, cilvēkiem nauda iztērēta un daudzviet Eiropā ir nesezona, tāpēc aviokompānijas mēdz izsludināt lēto biļešu akcijas. Ja pirmajās pāris dienās pēc 1. janvāra biļetes iegādāties ir izdevīgi, tad, gluži pretēji, īsi pirms Ziemassvētkiem tā nebūs, novērojuši Inga un Edgars.

Arī vasarā, jo īpaši augustā un skolēnu brīvlaikā, cenas ir augstākas. Savukārt septembra sākumā, kad sācies skolas periods, biļešu cenas atkal ir zemākas nekā parasti.

Kad sākt sekot līdzi aviobiļešu cenām, ja vēlies lidot ārpus Eiropas robežām? Vai ir atšķirības starp aviobiļešu rezervēšanu darbadienās un brīvdienās? Kāpēc lidojumu cenas labāk pētīt caur privāto jeb inkognito logu pārlūkā? To visu ceļojumu entuziasti no savas pieredzes pastāsta rakstā "Ceļotāju pieredze: kad un kā iegādāties lētākās aviobiļetes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!