Foto: Shutterstock

Izrādās, ka visvairāk ceļotājiem rūp tas, cik lielu bagāžas apjomu ir atļauts ņemt līdzi lidmašīnā. Pēc tā arī cilvēki galvenokārt vadās, izvēloties lidojumu ar konkrētu aviokompāniju, ziņo "Travel + Leisure".

Šis secinājums izriet no jauna pētījuma, ko veica plaši pazīstama tiešsaistes ceļojumu tirgotāju platforma "Travelport". Uzņēmums aptaujāja ceļotājus par to, kādas priekšrocības aviokompānijās novērtē visvairāk. Aptaujā piedalījās 1700 ceļotāji, kas pēdējā gada laikā lidojuši vismaz vienu reizi.

63 procenti aptaujāto norādīja, ka bezmaksas rokas bagāža vai reģistrētās bagāžas skaits ir svarīgākais faktors, rezervējot lidojumu. Cilvēkiem svarīga arī elastīga lidojumu izmaiņu un atcelšanas politika aviokompānijā. Ceļotāji novērtē arī iespēju izvēlēties savu sēdvietu bez maksas. Tālāk seko tādas priekšrocības, kā pietiekami liela zona kājām, bezmaksas "WiFi" un izklaides iespējas lidojuma laikā. Ceļotāji dod priekšroku, ja visas šīs pamatvajadzības iekļautas jau aviobiļetes cenā.

Tas ir svarīgs aspekts, jo daudzas zemo cenu aviokompānijas sēdvietas un vietu papildu bagāžas vienībai piedāvā iegādāties par atsevišķu samaksu. Un, sekojot cilvēku vēlmēm, arī viņi lēnām maina savu politiku. Piemēram, tādas aviokompānijas kā "Frontier Ailines" un "Spirit Airlines" ir atcēlušas maksu par izmaiņu veikšanu un ieviesušas jaunas tarifu klases, kas ietver tādas ērtības kā sēdvietu izvēle un bagāža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!