Foto: Publicitātes foto

Netālu no Viļņas, Lietuvā, atkal atvērts Mirdzošo sēņu mežs – pērn 22 vakaros tajā paviesojās 7000 apmeklētāju, vēsta parka pārstāvji, šogad solot trīs reizes vairāk mirdzošas maģijas. Parks darbosies līdz oktobra beigām.

"Sēņu parks" atrodas Traķu rajonā, bērnu un jauniešu nometnē "Gervius lizdas" ("Dzērves ligzda"), tas apmeklētājiem pieejams līdz 29. oktobrim ceturtdienu, piektdienu, sestdienu un svētdienu vakaros no pulksten 17 līdz 22.

Šī ir aizraujoša izklaide visai ģimenei – eksponātus drīkst fotografēt, filmēt, tiem pieskarties, norāda parka veidotāji. Atbraucējus pie ieejas sagaida Sēņu karalis, nosalušos tūliņ aicinot sasildīties – kleķa būdā var apskatīt filmu par sēņu pasauli. Izsalkušie var doties uz klauna restorānu "Rotušė" un iestiprināties ar picu "Mona ližė" vai Dzērves virtuvē cienāties ar ceptiem kartupeļiem, sautējumu vai ragū. Restorāns "Lesykla" vilina ar karstsulu un aromātisku kafiju, dzērienu kartē arī zāļu tējas, kakao un pat sēņu kafija. Bet visam pāri – instalācijas ar mirdzošām sēnēm, no kurām lielākās ir pat četrus metrus augstas.

Aptiekā "Fungoseptai" var izzināt sēņu ārstnieciskās īpašības, te var arī nopirkt kaltētas sēnes un pārtikas piedevas ar sēnēm. Bērni var iegriezties pie Ezīša un ienirt baseinā, kas pilns ar korķiem, parotaļāties ar "Lego" klucīšiem, pabarot vistas un pat mēģināt slaukt neīstu kazu.

Tie, kas vēlas, var piedalīties koka svilpju vai māla sēņu gatavošanas darbnīcās. Ozolu mājā iekārtota kosmiskā sēņu stacija. Tie, kas tīko pēc jautrām bildēm, ar ko padižoties sociālajos tīklos, var nofotografēties baravikas un mušmires tērpā.

Svarīgi: biļetes uz parku jāiegādājas pirms apmeklējuma, turklāt tas jādara laikus parka biļešu kasē, jo vietu skaits ierobežots. Parks ik dienu uzņem 750 apmeklētājus, piemēram, šonedēļ biļetes pieejamas vairs tikai uz svētdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!