Foto: Natālija Hlapkovska/DELFI

"Krāmu tirgus? Kurš gan tur iet?" iespējams, jūs padomāsiet. Taču, lai cik dīvaini nešķistu, krāmu jeb blusu tirgos, sauktos arī par uteņiem, var sastapt ļoti dažādus ļaudis. Daļa nāk "tikai paskatīties", citi pilnīgi skaidri zina, ko meklē. Ir tādi, kas braukā pa tirdziņiem, lai papildinātu savu kolekciju, ir tādi, kas meklē rotaļlietas un grāmatas no saviem bērnības laikiem, vēl citi mēģina atrast vintāžas interjera lietas, bet vēl citi medī detaļas senām ierīcēm, ko ļoti grib atjaunot.

Mani uz krāmu tirgu atveda hobijs. Taču pat skaidra apzināšanās, ko man vajag, neglābj no spontāniem pirkumiem! Tā esmu tikusi pie padomju žurnāla "Za rulem" ("Pie stūres") visiem 1977. gada numuriem, neticami skaista pasaules atlanta, kas izdots ASV piecdesmitajos gados, diviem porcelāna uzpirksteņiem no Japānas, bronzas pūces un angļu vintāžas cigarešu kartītēm no 20. gadsimta sākuma. Labi, būšu godīga, tās kartītes es gribēju, vien nebiju domājusi, ka tās uziešu utenī Latvijā.

Vienkāršākais veids, kā piedzīvot krāmu tirgu, neizbraucot no Rīgas, ir doties uz Āgenskalna tirgu, kur cauru gadu svētdienās no astoņiem rītā līdz pat trijiem dienā darbojas "Krāminieks". Starp mums runājot, Āģīša "Krāminieks" ir diezgan mazs, izvēle ļoti skopa. Kādas citas opcijas labiem krāmu tirdziņiem ir Latvijā? Ko piedāvā kaimiņvalstis? Un uz kuriem uteņiem var paspēt vēl šoruden?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!