Foto: Publicitātes foto

Ir īstais brīdis iemīlēties rudenī no jauna! Rudens karaliste Sigulda šoruden aicina pakāpties augstāk, doties elpu aizraujošos maršrutos pāri koku galotnēm un izbaudīt rudens ainavas visā novadā, tverot mirkļus no augstākajām virsotnēm un skatu punktiem. Novada eksperti izveidojuši īpašu rudens ceļvedi "Pakāpies augstāk", kurā atlasīti 25 novada aizraujošākie skatu punkti, kas papildināti ar pastaigu maršrutiem un ieteikumiem pilnvērtīgai rudens baudīšanai Siguldas novadā. Lūk, viens no maršrutiem vienai saulainai dienai ar vidēju grūtības pakāpi!

Gaujas senlejas labākās skatu vietas. Sigulda-Krimulda-Sigulda

  • Distance: 15 kilometri

  • Ilgums: vienas dienas maršruts

  • Grūtības pakāpe: vidēja

  • Karte lejupielādei

  • Sākuma/beigu punkts: 57.153651, 24.853961 Siguldas stacijas laukums.

  • Marķējums: dabā daļēji marķēts ar riteņbraucējiem domātām norādēm posmā no Krimuldas līdz Velnalas klintīm.

  • Attālums no Rīgas: 50 km.

  • Sabiedriskais transports: vilciens posmā Rīga–Sigulda kursē 8–9 reizes dienā. Ja paliek kādā no Siguldas tūristu mītnēm, maršrutu var pielāgot citam izejas punktam.

Siguldas speciālisti šo maršrutu iesaka no aprīļa līdz oktobrim – gan ievu ziedēšanas, gan krāsaino rudens lapu laikā, gan skaistās ziemas dienās, kad nav daudz sniega, kas netraucē iešanu pa takām. Piemērots ir arī agrs pavasaris, kad koku un krūmu lapotne neaizsedz skatus uz senleju.

Maršruta gaita. Siguldas dzelzceļa stacija (Stacijas laukums) – Raiņa iela – Gaujas iela – J. Poruka iela – Gaisa trosu ceļš (ar kājām pa trepēm lejā pie vagoniņa vai lejā pa Siguldas Serpentīna ceļu) – Piķenes krauja – Kājnieku tilts pār Gauju – Laurenču iela – Kalna iela – Gulbju iela – Kalna iela – Šveices iela – Ausekļa iela – Stacijas laukums.

Der zināt! Siguldas novada Tūrisma informācijas centra speciālisti aicina saudzēt un cienīt dabas un cilvēku radītās vērtības! Maršruta veikšanai nepieciešami piemēroti apvidus apavi, kā arī Siguldas un Krimuldas apvidus karte. Koka kāpnes vietām var būt bojātas, slapjā laikā slidenas. "Respektējiet objektos izvietotās informācijas zīmes! Katrs pats ir atbildīgs par drošību maršruta veikšanas laikā. Iesakām!" uzsver TIC.

Šo maršrutu vai tā daļu var apvienot ar citiem Siguldas un tās apkaimes maršrutiem. Maršrutu no Kājnieku tilta pār Gauju var veikt arī pa Gaujas senlejas pamatkrasta apakšdaļu. Pie Pilsētas trases var izmantot pacēlāju, vai doties augšup pa kāpnēm.

Pakāpies augstāk, izaicini sevi un dalies piedzīvojumā!

Jaunizveidotajā Siguldas rudens pastaigu ceļvedī maršruti ir izveidoti, lai piedāvātu izaicinājumu kā pieredzējušiem ceļotājiem, tā arī ģimenēm ar bērniem, kas vedīs ceļotājus piedzīvojumos pa pilskalniem, stāvām dabas takām, pilīm un muižām un noslēpumainām alām.

Pirms došanās uz sev izvēlēto vietu, kur "pakāpties augstāk", Siguldas TIC aicina izvērtēt savas fiziskās spējas un kompāniju, ar kuru plāno doties. Ja objekts atrodas pilsētvidē, tad tas ir pieejams visiem interesentiem.

Iemūžinot savus rudens piedzīvojumus sociālajos tīklos, publicējot tos ar tēmturi #pakapiesaugstak un atzīmējot "Sigulda aizrauj" tūrisma sociālos kontus "Instagram" un "Facebook", ir iespēja ne vien padižoties ar sasniegtajām virsotnēm un atklātnīšu cienīgiem skatiem karaliskajā novadā, bet arī piedalīties konkursā, lai laimētu balvas no Siguldas novada tūrisma uzņēmējiem. 

Siguldas novada galvenās skatu vietas

Rudens piedzīvojumos ir iekļautas ne vien tādas pazīstamas un iemīļotas skatu vietas kā Turaidas pils skatu tornis, bet arī mazāk zināmās, piemēram, bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" skatu platforma, kas ir augstākais skatu punkts Siguldā, no kura paveras plašākā panorāma pār Gaujas senieleju un pilsētu. 

Plašāka informācija un visi maršrutu piedāvājumi atrodami Siguldas novada TIC tīmekļvietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!