Foto: Shutterstock

"Domājiet ātri! Tūliņ cilvēkiem ienāks algas – vienā mirklī visas vietas izpirks!" nosaka kāda Latvijas tūrisma biroja darbiniece. Runa ir par budžeta braucieniem uz Baltkrieviju – lai iepirktos vai atpūstos sanatorijās, lai Ziemassvētkos un Jaunajā gadā "paciemotos pie baltkrievu Salatēva".

"Tieši šajā valstī ir saglabāta atmosfēra, kas visvairāk līdzinās PSRS," – atklāti reklamē kāda Latvijas tūrisma aģentūra, kuras piedāvājums ceļot uz "Baltkrieviju ar zilām acīm" šķiet īpaši daudzveidīgs un poētisks.

"Apbrīnojami sakārtotas pilsētu centrālās ielas", "muzeji un apskates objekti, "oriģināla kultūra par minimālu budžetu", "dabiski augstas kvalitātes produkti par pieejamu cenu", "gastronomi, kas ļoti līdzīgi PSRS veikaliem"... Budžeta tūristus šādi vilina ceļot ar autobusu.

Reklāmu tekstos, protams, nav minēts, ka šīs "zilacainās" āres Krievija izmantoja kā placdarmu iebrukumam Ukrainā 2022. gada februārī. Pērn te tika izvietoti Krievijas kodolieroči. No Belovežas "Salatēva dzimtenes" Latvijas virzienā plūst Tuvo Austrumu bēgļu straume, kas uz robežas salst. Visticamāk, no turienes Latgalē ielidoja drons ar 45 kilogramiem sprāgstvielu, kas neeksplodēja (un te nav skaidrs, kam par to pateikties).

Gan Igaunijas, gan Latvijas Ārlietu ministrijas brīdina, ka ceļot uz Baltkrieviju ir bīstami, taču tieša aizlieguma turp doties nav. Un nevar noliegt, ka ne visi var atļauties Jaungada sagaidīšanu Šarmelšeihā vai jaunu zobu ielikšanu vietējās klīnikās. Bet tur tas viss ir pavisam tuvu, lēti, bez vīzas...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!