Foto: Luigi Manga / cc

Pat, ja esi viens, nevajag sev liegt ceļot un izzināt Eiropas skaistākās pilsētas. Turklāt kas zina, iespējams, tieši solo ceļojumā atradīsi savu mūža mīlestību! Lūk, deviņas pilsētas, kas būs lieliski galamērķi ceļotājiem-vientuļniekiem, kas vēlas izbaudīt kultūru, gastronomijas izvirtības un arī labi paballēties.

Barselona Spānijā ir ideāls galamērķis vientuļniekiem, jo Barselonā šādu vientuļnieku ir daudz, norādīts "European Best Destinations" mājaslapā. Simtiem tūkstoši cilvēku pavada brīvdienas Spānijas tūristu iemīļotajā pilsētā, meklējot savu īsto mīlestību vai nevainīgu flirtu. Barselona ir ideāls galamērķis tiem, kuri vēlas izbaudīt naktsdzīvi, gardu ēdienu un iepirkšanos, samērā lētas nakšņošanas iespējas un, protams, pludmali un sauli. Daudz aktivitāšu pilsēta paver arī kultūras cienītājiem.

Berlīne! Kā raksturot šo Vācijas pilsētu? Tajā ir jūtama Londonas enerģija – roks un pagrīdes dzīve. Vienlaikus tā iemieso neticamu mākslas un kultūras dzīvi, savā ziņā pat sniedzot iespēju sajusties kā Ņujorkā 60. gados. Tā ir aizkustinoša, dinamiska un dzirkstoša pērle Eiropā. Pilsēta ir līdzena, tādēļ ideāli piemērota, lai to izpētītu ar kājām vai velosipēdu. Tiesa, pilsēta ir gana liela, taču ar labu sabiedriskā transporta satiksmi.

Foto: Unsplash

Madride ir viena no dinamiskākajām Eiropas galvaspilsētām, un tajā nav laika garlaicībai. Tā ir ideāls galamērķis naktsdzīves cienītājiem. Taču ne tikai ballētājiem tur būs, ko darīt – pilsētā aplūkojami daži no skaistākajiem muzejiem Eiropā, piemēram, Prado muzejs. Ja vēlies iepazīties ar citiem cilvēkiem un, iespējams, atrast arī savu otru pusi, lielisks veids, kā vienlaikus arīdzan iepazīt kultūru un iemācīties gardi pagatavot tradicionālos ēdienus, ir piedalīšanās "Madrides ēst gatavošanas nodarbībā" jeb "Madrid Cooking Class". Tajā pieredzējuši pavāri iemācīs pagatavot tradicionālo spāņu ēdienu paelju, tortilju un slaveno sangrijas kokteili.

Protams, arī Parīze ir reitingā! "Parīze ir mīlētāju pilsēta!" daudzi saka. Un kas gan var būt romantiskāks, kā satikšanās ar kādu īpašu cilvēku tieši šajā pilsētā? Ja gribas izbaudīt poētisku un bohēmisku noskaņu, jādodas pastaigā pa krāšņajiem Luksemburgas dārziem vai Monmartra pakalnu. Un, protams, ja reiz esi Parīzē, garām nevar laist Luvras muzeja un Žorža Pompidū centra apmeklējumu.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Portu ir lieliska vieta, uz kuru doties Portugālē, ja vēlies izbaudīt valsti vienatnē. Pilsētas iedzīvotāji ir ļoti draudzīgi un dinamiski. Arhitektūra liks atskatīties apbrīnā. Arī viesnīcas tajā ir par pieejamu cenu. Caur pilsētu tek upe Douro, un turpat "rokas stiepiena" attālumā sasniedzama arī ārkārtīgi skaistā piekraste.

Londona ir pilsēta, uz kuru doties kaut 10 reizes pēc kārtas un tāpat atklāt kaut ko jaunu. Lieliska vieta, kur pastaigāties un izbaudīt dabu, ir Haidparks vai "Green Park". Ja gribas nodoties šopingam, jādodas uz "Carnaby Street", bet "underground" kultūras cienītājiem patiks Kamdentaunas rajons Londonā, kamēr kino fanātiķiem – Notinghila, kas arīdzan ir viena no "instagramīgākajām" vietām visā pilsētā.

Foto: Shutterstock

Mikonas sala Grieķijā mazliet atgādina Ibizu. Tā ir paradīze gan tiem, kas mīl dabu (un, protams, sauli un pludmales!), gan tiem, kas grib trakulīgi ballēties. Pateicoties šai atmosfērai, salā ierodas cilvēki no visas pasaules. Neatkarīgi no tā, vai uz Mikonu dodies viens vai ar kompāniju, vari doties nirt ar akvalangu vai doties izaicinošos pārgājienos ar gidu.

Arī Zagreba Horvātijā ir lieliska cilvēkiem bez otrām pusītēm. Pilsētā ir daudz parki, burvīgas, mazas ieliņas, ārkārtīgi skaista arhitektūra, tajā var izbaudīt tradicionālu tirgus dzīvi. Šī ir pilsēta Eiropā, kurā izbaudīt, kā kūsā dzīvība. Tai ir attīstīta kultūras dzīve: daudz kinoteātru, grāmatnīcas, muzeji (tostarp arī Laikmetīgās mākslas muzejs, kas atzīts kā viens no labākajiem Eiropā). Pilsētā ir, ko darīt visu cauru gadu.

Ungārijas pilsētu Budapeštu var apskatīt ar kājām vai velosipēdu. Dodoties uz šo pilsētu, noteikti jāapmeklē Budapeštas parlaments un jādodas kruīzā pa Donavas upi. Vasarā jāizbauda "Széchenyi" termālās pirtis. Mākslas cienītājiem jāapmeklē ugunsmūri Pestas apkaimē, kas dekorēti ar iespaidīgiem sienu gleznojumiem, un daži no tiem saistīti arī ar Ungārijas vēsturi un kultūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!