Vakari ir tumši un drēgni, visapkārt čab lapas, noslāpējot soļus, kas, iespējams, krēslainajā ieliņā mums seko... Oktobris ir īstais laiks, lai ne tikai skatītos kādu šausmu filmu, bet arī dotos meklēt šausmas pats. Turpinājumā – piecas biedējoši izklaidējošas vietas Latvijā, kur tik tiešām šermuļi skries pār kauliem!

"Šausmu parks" Daugavpilī

Daugavpils aicina drosminiekus ar aizraujošām instalācijām un atmosfēru, kas ievilks baiļu pasaulē. Kā vēsta izklaides parka pārstāvji, daļa apmeklētāju jau ir paspējuši izbaudīt Halovīna noskaņus, bet, ja vēl neesi šeit bijis, pasteidzies – "Šausmu parks" būs atvērts līdz 3. novembrim.

Tur sagaida ne tikai biedējošas un šausminošas dekorācijas, bet arī animatori, kuri pārtapuši par šausmu filmu varoņiem. Biedējošie tēli pavada ik uz soļa, piešķirot piedzīvojumam adrenalīnu un asas sajūtas. Mazajiem parka apmeklētājiem šajā sestdienā, 19. oktobrī, no pulksten 16 darbosies ķermeņa apgleznotājs, kurš ar grimu akvagrima tehnikā palīdzēs iekļauties šausminošā atmosfērā arī vizuāli.

"Šausmu parkā" darbojas arī ēdināšanas zona, kur var gardi paēst un sasildīties ar karstiem dzērieniem. Parks atvērts katru vakaru no pulksten 15 līdz 22 Daugavpils Centrālajā parkā (galvenā ieeja atrodas pretī autoostai). Vairāk nekā 200 unikālu objektu, tostarp populāru šausmu filmu tēlu figūras, baiļu labirinti un tematiskās foto zonas, palīdzēs radīt visnotaļ neaizmirstamus iespaidus. Vairāk informācijas šeit.

Biļešu cenas:

  • Pieaugušo biļete – 10 eiro;

  • Bērnu biļete (no 6 līdz 12 gadiem) – 5 eiro;

  • Pensionāriem – 5 eiro;

  • Bērniem līdz 6 gadiem un personām ar invaliditāti (jebkura grupa) – bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Šausmu parks Bauskas pilskalna parkā

Jau vēstīts, ka gandrīz 300 Bauskas iedzīvotāju vērsās Bauskas novada domē ar lūgumu atcelt iepriekš izsniegto atļauju par Šausmu parka veidošanu pilsētā, par to vairāk lasi šeit. Tomēr domē lēma ļaut Bauskas pilskalna parkam grimt Halovīna biedējošajā noskaņā no 17. oktobra līdz 10. novembrim. "Ja tev liekas, ka šajā rudenīgajā laikā ārā nav ko darīt, brauc uz Bausku un pavadi foršu pēcpusdienu kopā ar ģimeni!" vilina izklaides parka rīkotāji. 2. novembrī līdz ar krēslas iestāšanos šausmu parks aicina īpaši asu sajūtu cienītājus izbaudīt "melno trasi", savukārt parka mazākie un bailīgākie viesi varēs izbaudīt pamestās pilsētas labirintu. Skan vilinoši?

Biļešu cenas:

Darba dienās:

  • Bērniem no 6 līdz 11 gadiem (ieskaitot) – 5 eiro;

  • Bērniem no 12 gadiem un pieaugušajiem – 10 eiro.

Brīvdienās:

  • Bērniem no 6 līdz 11 gadiem (ieskaitot) – 10 eiro;

  • Bērniem no 12 gadiem un pieaugušajiem – 15 eiro.

Kur iegādāties biļetes:

Bezmaksas ieeja bērniem līdz 5 gadu vecumam (ieskaitot) un personām ar 1. grupas invaliditāti (pavadošajai personai jāpērk biļete).

Šausmu parks Lucavsalā

Lucavsalu šaušalīga un baismīga atmosfēra pārņēmusi jau kopš 11. oktobra, bet baiso noskaņu varēs izjust līdz pat 3. novembrim no pulksten 15 līdz 22. Te sastopami gan nepārspējami šausmu filmu varoņi, kuru tērpu producēšanā roku pielicis Holivudas šausmu filmu producents, gan arī Holandes karuseļi, kas pievienos papildu adrenalīna devu. Darbojas arī vietējo ražotāju gadatirgus, un katru sestdienu solās būt fantastisks lāzeršovs.

Biļešu cenas:

  • Līdz sešu gadu vecumam ieeja bez maksas;

  • No septiņiem līdz 17 gadiem – 10 eiro;

  • Pieaugušajiem 15 eiro.

Spoku nakts takas ģimenēm Salaspils botāniskajā dārzā

Arī Salaspilī biedējoša atmosfēra garantēta! 25 un 26. oktobrī Salaspils botāniskajā dārzā būs aizraujošs pasākums – pilns ar jautrību, biedējošiem piedzīvojumiem un izklaides programmām, kas piemērotas gan lieliem, gan maziem, stāsta kampaņas "Spoku nakts takas ģimenēm 2024" pārstāve Aļona Ameļčenko. Pasākums sāksies pulksten 18 un beigsies ap pulksten 22. Tas solās būt ne tikai maģisks, bet arī izzinošs, ļaujot piedzīvot Halovīna noskaņu visā tās krāšņumā un noslēpumainībā.

Pasākuma programma:

Būs pieejamas trīs dažādu līmeņu takas, lai ikviens varētu izvēlēties sev piemērotāko:

  • Maigi spocīgā pastaigu taka – piemērota jaunākajiem apmeklētājiem.

  • Baiļu aleja – vidējas intensitātes piedzīvojums, kas apvienos izklaidi un izzinošas aktivitātes par bailēm un fobijām.

  • Melnā taka – īsteni drosmīgajiem, kur izturību pārbaudīs spoku aģentūra "Jampadracis BB" ar saviem biedējošajiem pārsteigumiem (taka paredzēta apmeklētājiem no septiņu gadu vecuma).

Gaidāms arī gaismas šovs, astoņi radošo aktivitāšu punkti, kur apmeklētāji varēs krāt zīmogus un piedalīties izlozē. Prieki arī gardēžiem, jo būs pieejams baiso našķu tirdziņš, kur piedāvājumu gādās vietējie mājražotāji. Vēl – spocīgo tēju laboratorija, kur ikviens varēs pagatavot burvju tēju (labāk paņemt līdzi savu krūzīti). Glītām fotogrāfijām spocīgās noskaņās atvēlēts arī fotostūrītis. Bet vakaru ar krietnu devu humora un jautrības vadīs Andris Krauja.

Tie, kam vajadzēs atelpu no šausmām, būs laipni gaidīti meditācijas un relaksācijas seansos – atpūsties palīdzēs labā raganiņa Diāna Tropa. Būs arī aktivitātes, kas palīdzēs pārvarēt bailes. Mazākajiem būs pieejams bērnu aktivitāšu stūrītis. Vairāk informācijas šeit.

Biļešu cenas:

Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā un pasākuma dienā:

  • Ģimenes biļete (1-2 pieaugušie ar 1-4 bērniem) – 20 eiro (iepriekšpārdošanā)/ 25 eiro (pasākuma dienā).

  • Individuālā biļete (no 3 gadu vecuma) – 8 eiro (iepriekšpārdošanā) / 10 eiro (pasākuma dienā).

  • Bērniem līdz 3 gadu vecumam – ieeja bez maksas.

  • Ar salaspiliešu karti (obligāti jāuzrāda pie ieejas), pensionāriem, personām ar invaliditāti, 3+ kartes ģimenēm (atlaides nesummējas) – 20 eiro.

  • Individuālā biļete (no 3 gadiem) 8 eiro.

  • bērniem līdz 3 gadu vecumam ieeja ir brīva.

Biļetes pieejamas šeit.

Šausmas kinopilsētā "Cinevilla"

"Saņem asas izjūtas un īstu dopamīna devu! Pilsēta, ko dēvējam par kino parku "Cinevilla", rudenīgajā laikā ir vieta, kas slēpj sevī stāstus un nostāstus!" vēstīts "Cinevilla" mājaslapā. No 25. oktobra līdz 2. novembrim te notiks festivāls "Cinevilla Danger fest" un kinopilsēta kļūs par vietu, kur tiekas leģendas – viņu tikšanās mērķis ir atrast amuleta sastāvdaļas...

Ierodoties festivālā, katram apmeklētājam būs jānoskatās īsfilma "Leģendas satiekas – misija Amulets". Dodoties tālāk kino parka teritorijā, pirmais, kas sagaidīs, būs projekcijas ar vēstījumu. Tām sekos dažādi uzdevumi. "Katram apmeklētājam ir iespēja ne tikai baudīt izrotātās, izgaismotās pilsētas šarmu un bīties, bet arī piedalīties stāsta atrisināšanā," teikts mājaslapā.

Šeit baudīt varēs arī speciāli veidotu performanci, kur skatītājus priecēs "Ronin Lazers" šovs, dejotāji, aktieri un festivāla leģendas. Savukārt vakaros pulksten 20 festivālu ieskandinās kāds mākslinieks.

Sākot ar 25. oktobri ieeja festivālā būs no pulksten 18 līdz 23. Tomēr būs arī sarūpēta atbilstoša programmu ģimenēm ar bērniem laika posmā no pulksten 18 līdz 20. Asu izjūtu cienītājiem vēlams ierasties no pulksten 20.

Biļešu cena: 10 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!