Klētiņa, kazas piens un bultas
Ar grūtībām atbildēt uz ārzemnieka uzdoto jautājumu, piemēram - "Kas latviešiem ir nacionālais ēdiens?" saskāries teju vai katrs Latvijas iedzīvotājs. Tālāk parasti seko mēģinājumi piesaukt šo vai to, kas raksturīgs kādam no reģioniem. Tā ir nevis mūsu problēma, bet ieguvums - mūsu atšķirīgais faktors, ka esam tik dažādi un gribēdami nevaram tūrismā piedāvāt gatavus štampus. Taču par kaut ko vienoties vajadzētu, uzskata Kalēja. Tāpēc ar ES fondu atbalstu "Lauku ceļotājs" īsteno projektu, kurā tiek meklēts latviskais kultūras mantojums laukos un veidi, kā šo latvisko savienot ar moderno. Asociācija aicinājusi atsaukties lauku tūrisma saimniekus no visiem novadiem, kuri vēlētos saņemt nozaru speciālistu konsultācijas - kā vislabāk gaismā izcelt reģionā autentisko, latvisko ēdienkartē, arhitektūrā, dizainā un svētku svinēšanā. Izvēlētās saimniecības bez maksas saņems dažādu speciālistu konsultācijas.