Laputīm nepatīk kodīgas vielas, tādēļ gurķu dobēs var izkaisīt tabakas pelnus, kas sajaukti ar sarkanajiem pipariem. Tā kā gurķi ir regulāri jālaista, tad drīzumā izkaisītie pelni tiks noskaloti - kopā ar laputīm.
Gurķu lapas var apsmidzināt ar pelnu uzlējumu, kam pievienotas saimniecības ziepes. Uz spaini ūdens jāņem divas glāzes pelnu un 70 grami ziepju, kas izšķīdinātas karstā ūdenī. Uzlējumam ļauj 10-12 stundas nostāvēties un pēc tam ar to var apsmidzināt lapušu apsēstās dobes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit