Pūres Šokolādes muzeja 20 000. apmeklētājs - 7
Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 23. oktobrī, Šokolādes muzejs Pūrē sagaidīja savu 20 000. apmeklētāju - Baibu Pecenčuku no Talsiem. Laimīgā muzeja apmeklētāja tika sagaidīta ar ziediem un "Pure Chocolate" gardumiem, kā arī par godu šim notikumam Baibai Pecenčukai kopā ar kolēģiem bija iespēja baudīt īpašu vakaru jaunajā muzeja restorānā Abavas upes krastā.

"Tas tiešām bija negaidīts pārsteigums. Parasti mūsu kolektīvam ar ekskursijām veicas un tās pārtop par tiešām jaukiem, sirsnīgiem pasākumiem, bet šī ekskursija Šokolādes muzejā vēl ilgi paliks atmiņā," negaidīto pārsteigumu komentē talsiniece Baiba Pecenčuka.

Pēc apsveikuma saņemšanas Baiba Pecenčuka kopā ar saviem kolēģiem gida pavadībā devās jaunajās Šokolādes muzeja telpās, lai izbaudītu neaizmirstamu ceļojumu šokolādes pasaulē. Uzreiz pēc tam viesiem bija iespēja baudīt uzkodas un dzērienus jaunā restorāna telpās blakus Šokolādes muzejam.

"Esam ļoti gandarīti, ka Šokolādes muzejs šo nepilno 10 mēnešu pastāvēšanas laikā spējis ieinteresēt tik daudz apmeklētāju. Cilvēkiem patīk uzzināt un atklāt jaunas lietas, un man prieks, ka mēs varam viņiem to sniegt," savu gandarījumu pauž arī SIA "Šokolādes muzejs" valdes loceklis Pēteris Žimants.

"Šokolādes muzejs nav stāsts tikai par "Pure Chocolate" produktiem, kā to varētu domāt, tas ir tiešām izglītojošs ceļojums šokolādes rašanās vēsturē, kā arī lietošanas un pagatavošanas izzināšanā. Tāpat apmeklētājiem tā ir lieliska iespēja izrauties no darba ikdienas un nokļūt pie mums Pūrē, kur valda miers un klusums," uzsver Šokolādes muzeja vadītāja Liene Šneidere.

Populārajam kārumam veltītais muzejs Pūrē atklāts šā gada 3. janvārī. 2013. gada 26. augustā tika atklāta Šokolādes muzeja otrā kārta ar vēl septiņām jaunām ekspozīciju telpām, kuras atrodas Pūres muižas senatnīgajā ēkā un kuru radošais noformējums tapis sadarbībā ar Ekonomikas un Kultūras augstskolas studentiem.

Šokolādes muzeja paspārnē kopš septembra sākuma darbojas arī restorāns, kas patlaban saviem apmeklētājiem piedāvā individuālus pasūtījumus un iespēju izbaudīt dažādus dzērienus.

SIA "Šokolādes muzejs" ir dibināts 2013. gada 3. janvārī un atrodas blakus SIA "Pure Chocolate" ražotnei "Abava". Šokolādes muzejs nodarbojas ar individuālu apmeklētāju un grupu uzņemšanu, informējot un izglītojot muzeja apmeklētājus par šokolādes vēsturi, tradīcijām un ražošanu, kā arī organizē seminārus un svinības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!