Tie, kuri seko līdzi pasaules notikumiem, Atočas staciju Madridē zina, pateicoties traģiskajiem 2004.gada notikumiem, kad terora aktā tur bojā gāja 191 cilvēks. Par baiso notikumu atgādina piemineklis, bet ikdienā pasažierus priecē tropu dabas skaistums ēkas centrālajā daļā ierīkotajā dārzā. Burvīgo ainavu radījis arhitekts Rafaēls Moneo.

Atoča ir senākā dzelzceļa stacija Madridē, kas pilsētnieku un tūristu ērtībām kalpo kopš 1851.gada februāra. Pēc tam, kad staciju gandrīz pilnībā nopostīja ugunsgrēks, pie darba ķērās arhitekti Alberto Palasio un Gustavs Eifels. Nu šī ir lielākā dzelzceļa stacija Spānijas galvaspilsētā - centrālais satiksmes punkts, milzu tirdzniecības centrs, neskaitāmas kafejnīcas un pasakains botāniskais dārzs.

Ieejot 19.gadsimtā būvētajā ēkā, jau pie ieejas aizraujas elpa - tik krāšņs ir tropiskais dārzs. Zem 27 metrus augstajiem griestiem 4000 kvadrātmetru platībā kuplo un zaļo 500 dažādi augi no visas pasaules. Starp kokiem un krūmiem slēpjas dīķis, kurā mitinās 22 dažādas zivju sugas un bruņurupuči.

Dārzā rūpīgi izplānots apgaismojuma jautājums - dabisko gaismu nodrošina stiklotais jumts, tomēr izbūvēts arī mākslīgā apgaismojuma tīkls. Telpā tiek uzturēta konstanta temperatūra - 24 grādi. Gaidot vilciena atiešanas laiku, pa tropu dārzu var brīvi pastaigāties un apbrīnot dažādos augus un ziņkārīgos bruņurupučus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!