IMG_0152

Mīlestība iet caur vēderu ne tikai vīriešiem, bet arī tūristiem, un Bauskā to zina, tāpēc tur izveidots ekskursijas maršruts, kurā iesaistītie restorāni un ražotāji aicina nobaudīt speciālos Bauskas ēdienus ar stāstu.

Zemgali ar tās auglīgajiem līdzenumiem vēsturiski dēvē par maizes klēti, un šķiet tikai dabiski, ka Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) rīkotā konkursa "Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts" vērtēšanas komisija dodas uz Bausku nogaršot tās īpašos ēdienus.

Lai cik vienkārši izklausās, tomēr Bauskas īpašie ēdieni netapa tik viegli. Vispirms bija vajadzīga ideja, ko varētu pasludināt par novadam raksturīgiem ēdieniem. Varētu jau pasmelties vēstures apcirkņos un ikdienā un svētku reizē galdā celt, piemēram, kuģeli no rīvētiem kartupeļiem. Pilsētas sabiedriskajās ēdināšanas iestādēs Bauskas īpašo ēdienu meklējumu gaisotnē tā arī esot noticis, un tagad viens otrs pusdienās tiesājot kuģeli gardu muti. Tomē laiki ir mainījušies un svētku reizei, un ciemiņu pacienāšanai gribējies ko citu. Mūsdienīgāku un vieglāku, ja reiz smagu fizisku darbu vairs nestrādājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!