Rīgas garšsajūtu prezentācija - 7
Foto: Publicitātes foto
Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto projektu "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga", Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar "Pavāru klubu" otrdien nesen durvis vērušajā restorānā "3 Þrir" prezentēja jaunu Latvijas galvaspilsētas gastronomijas konceptu, uzsvaru liekot uz divpadsmit īpaši Rīgai un Latvijai raksturīgiem produktiem, un ko turpmāk popularizēs ar saukli "Rīga. Pilsēta labai garšsajūtai".

Katrā no četriem gadalaikiem izvēlēti trīs sezonāli produkti, ar ko Rīgas restorāni turpmāk centīšoties pārsteigt ārvalstu viesus, pieradinot pie nedaudz neparastām garšām. Kā Rīgas pavasara garšas pārstāvji izraudzīti rabarberi, skābenes, bērzu un kļavu sulas, vasarā īpaša uzmanība tikšot veltīta skābajiem ķiršiem, lācenēm un treknajai zivij - samam, rudenī – brieža gaļai, baravikām un cidonijām, savukārt ziemā godā tiks celta rupjmaize, pīlādži un rāceņi. Visi minētie produkti pavāru rokās pārtapa par neredzētiem un vēl negaršotiem ēdieniem - piemēram, no rupjmaizes saldajam ēdienam tika pagatavotas rudzu maizes smiltis ar šokolādi, ko pasniedza ar biezpiena kremu un augļu želejām, bet no rabarberiem - gaisīgas putas ar bezē. Interesanti, ka daudzus ierastos produktus pavāri ieteica arī izmantot neierastākos ampluā - piemērmam, lācenes pie gaļas ēdieniem vai baravikas desertā.

Papildus izvēlētājiem produktiem Rīgas kā gastronomijas galamērķa popularizēšanai radīts arī jauns sauklis - "Rīga. Pilsēta labai garšsajūtai." un "Riga. Your flavourite city" (angļu val.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!