Gan tirgus laukumā, gan arī pašu dārzā lepni gozējas sulīgie un kraukšķīgie burkāni. Ziņkāres vadīts, portāls ''Tavs Dārzs'' nolēma iepazīties ar saimniecības ''Ezerkauliņi'' plantācijām, lai aplūkotu, kā tiek sēti, audzēti kraukšķīgie burkāni un kādos apjomos tiek novākta raža.
Pāris vagas pašu audzētu burkāni piemājas dārzā ir viens, taču iepazīt apjomus, ar ko tiek nodrošināti lielveikalu plaukti, ir kaut kas pavisam cits, tāpēc ''Ezerkauliņi'' ar lielu prieku atrāda, kā tas notiek 100 hektāru platībā un kā tiek sagatavota raža, līdz tā nonāk pircēju iepirkumu grozos.
Kā stāsta saimniecības valdes loceklis Jānis Bušs, tad burkānus parasti sēj ir aprīlī un maijā. Katrs lauksaimnieks zina, ka burkānu izaudzēšanā pietiek ar sēklām, divām rokām un lāpstu, taču šīs saimniecības raža tiek audzēta krietni lielākā plātībā, tāpēc apsaimniekošanā tiek izmantota tehnika zemes uzaršanai, vagu veidošanai, sēšanai, rušināšanai un arī ražas novākšanai. Tā kā ražas apjomi nav salīdzināmi ar mājās novākto, tad šajā gadījumā tiek izmantotas arī speciālas iekārtas, kas nomazgā burkānus, un pēc tam arī tos sašķiro. Katrai dārzeņu kultūrai ir atšķirīgas prasības, sākot ar sēšanu, beidzot ar glabāšanu, tāpēc lielākā daļa tehnikas un iekārtu ir specifiskas. Mūsdienu tehnoloģijas ir pietiekami attīstījušās, lai audzēšanas procesā varētu ļoti maz izmantot roku darbu un tautā folklorizējušos ''ķīmiju'', stāsta speciālists.