Sestdien Carnikavā nosvinēti XIV Nēģu svētki, kas pulcēja tūkstošiem viesu no Latvijas un arī no ārvalstīm, informē Carnikavas novada dome.
Šogad svētku uzmanības centrā bija Carnikavas nēģi – pirmais Latvijas pārtikas produkts, kas kopš 2015. gada februāra ir iekļauts Eiropas Savienības Aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā.
Jau kopš paša rīta parkā Carnikavas novada domes darbinieki lika uz uguns 400 litru katlu, lai vārītu tradicionālo nēģu zupu. Rīta cēlienā turpat Carnikavas parkā slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš vadīja kulinārijas meistarklasi un svētkos dāvināja Carnikavai savu nēģu pagatavošanas recepti, bet spraigajās nēģu ātrēšanas sacensībās uzvarēja svētku viesis no Preiļiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit