Privātais arhīvs un Anrijs Požarskis (''Sestdiena'')
Kvinoja daudziem, iespējams, neizteiks pilnīgi neko, bet citi to sasaistīs ar šobrīd tik aktuālo, hipsterīgo eko dzīvesveidu. Tomēr jāteic, ka šī kultūra nav nekas jauns, vienīgi Latvijā graudaugs nav tik plaši pazīstams. Īstajā laikā un vietā bijuši dzīvesbiedri Signe Šlosberga un Elmārs Pētersons, kas nejaušības ceļā kļuvuši par pirmajiem nopietnajiem kvinojas audzētājiem Latvijā un pirmajiem Baltijā, kas izaudzēto arī realizē. Iespējams, drīzumā varēsim teikt, ka tas ir veiksmes stāsts, bet pagaidām uzņēmīgie vidzemnieki teic, ka izvēlējušies dārgu hobiju.

Pirmā iepazīšanās ar kvinoju un eksperimenti

Kvinoju kā pārtikas produktu Signe un Elmārs esot atklājuši pirms aptuveni pieciem gadiem, kad meklēta piemērotu uzturu meitai, kura cieš no artrīta un celiakijas. Ievācot informāciju par šo tēmu, interneta dzīlēs arī tika izlasīts par kvinojas pozitīvo ietekmi uz organismu, tāpēc arī mēģinājuši to iekļaut ikdienas ēdienkartē. Neviens, visticamāk, pat iedomāties nevarēja, ka kopš tās brīža mainīsies dzīve un kvinoja būs kultūra, ko audzēs paši, bet tik ātri tas vis nenotika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!