Jau septīto gadu oktobra pēdējā sestdienā Kandavā notiek Kafijas un tējas svētki, kuros pasniedz arī pilsētas “firmas dzērienu” - ozolzīļu kafiju. Svētki šogad notiks 29. oktobrī.
Lai sagatavotos svētkiem, kandavnieki naski vācot un apstrādājot ozolzīles, lai no tām pagatavotu gardu kafijas dzērienu. Arī šo svētku mērķis esot popularizēt Latvijā audzētus un gatavotus gardumus, izmēģinot dažādas izejvielas un receptes, pilsētas tūrisma portālā "Visitkandava" raksta Ziedīte Začeste, Kandavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja.
Lai nodrošinātu materiālu zīļu kafijai, Kandavas novada Kultūras pārvalde ik gadu septembrī rīko konkursu novada izglītības iestāžu audzēkņiem. Bērni un jaunieši kopā ar pedagogiem un vecākiem lasa ozolzīles un nodod tās Kandavas novada muzeja darbiniekiem. Amatniecības centra plīts virsma uz pāris mēnešiem kļūst par zīļu kalti, bet centra vadītāja Kitija Švīgere - par galveno zīļu operatori. Kandavas novada nevalstisko organizāciju brīvprātīgie zīles loba, tad tās tiek grauzdētas un maltas gan rokas, gan elektriskajās dzirnavās. Muzeja traktierī "Pie melnā kuiļa" krodziniece Diāna uzsien balto priekšautu, apmaisa katliņā ūdeni, un – "kapeja" gatava!