Foto: Publicitātes foto

Lai godinātu tradīcijas un kuplā pulkā atzīmētu saulstāvjus, 5. novembrī Valmieras pievārtē sabrauks Mārtiņbērni no malu malām uz brangām svinībām un tirdziņu "Ar Gardu muti Valmiermuižā". Tirgošanās un lustēšanās pie klēts līdzās alus darītavai norisināsies no pulksten 11 līdz 15. Varēšot gan piepirkt pilnus grozus gardiem labumiem, gan iemēģināt roku dažādās amatu prasmēs, gan doties zirgu izjādēs un nobaudīt ziemīgas garšas no alus darītavas, informē Valmiermuižas kultūras biedrība.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš

Valmiermuižā godā tiekot turētas latviskās garšas, tāpēc mājražotāji sabraukšot uz tirdziņu izrādīt, kādus vitamīniem bagātus gardumus tie sagatavojuši gada aukstajiem mēnešiem. Amatnieki savedīšot savus meistardarbus: koka karotes, māla traukus, siltus vilnas cimdus un zeķes, smalkas rotas un vēl daudz ko citu. Ar meistarklasi #zemesgarša ciemosies Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavārs Žanis Raivo Behmanis. Arī šis šefpavārs ir Latvijas garšu lolotājs, kas tradicionālos, bet tajā pašā laikā modernos ēdienus gatavo tikai no pašmāju produktiem. Galdā tikšot celti dažādi kulināri brīnumi no šī rudens cūku pupu ražas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!