kivi koks augļu koks
Foto: Shutterstock
Sezonā, kad veikalos atrast vissulīgākos un gardākos kivi, reti kurš aizdomājas – kā šis auglis audzis un no cik tālām zemēm nācis. Ja pie cenas redzam izcelsmes vietu, tad foto ar augiem, kur redzami augļi nogatavojamies, nav redzēti, tāpēc ''Tavs Dārzs'' sniedz ieskatu, kā tad izskatās svešzemnieki, vēl nenoplūkti no zariem.

Ja miziņa teju visiem kivi ir līdzīga – brūnā krāsā un ar pūkainu apvalku, tad mīkstums var atšķirties. Lielākoties pieejami kivi ar zaļu augļa mīkstumu, bet saldāku garšu cienītājiem varētu labāk garšot dzeltenie kivi. Taču visi kivi pēc formas līdzinās olai un tos klāj raksturīgā pūkainā miziņa.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!