Latgales kulinārā mantojuma centra arhīvs
Latgales reģions ir īpašs ar savām unikālajām dabas ainavām, izkoptām tradīcijām, bagātu un daudzveidīgu kultūru, bet latgaliešu viesmīlība ir Latgales vizītkarte arī ārpus Latvijas robežām. Īsta latgalieša mājas ne viens nav pametis ar tukšu vēderu. Ikviens viesis ir pacienāts ar sātīgām pusdienām, visbiežāk ar kādu no Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem – griušļi, kļockām vai buļbu bļīnim.

Pateicoties vietējām delikatesēm, Latgale ir īpaši piemērots galamērķis gardēžiem. Dažādās saimniecībās iespējams nogaršot gan mājas sieru un saldējumu, gan medu un zāļu tējas, pašceptu maizi un linsēklu eļļu, dažādus zivju un gaļas ēdienus, konditorejas izstrādājumus, kā arī piedalīties rudzu maizes cepšanas procesā un baudīt no ogām darinātu mājas vīnu.

Latgales kulinārā mantojuma atpazīstamības zīme – pavāra cepurīte uz gaiši zila fona ar nazi un dakšiņu tās abās pusēs – paradīs ceļu uz veikaliem, kafejnīcām, restorāniem, viesu mājām, atpūtas bāzēm un ražošanas uzņēmumiem, kas sargā un pilnveido vietējā kulinārā mantojuma tradīcijas Latgales reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!