Pateicoties vietējām delikatesēm, Latgale ir īpaši piemērots galamērķis gardēžiem. Dažādās saimniecībās iespējams nogaršot gan mājas sieru un saldējumu, gan medu un zāļu tējas, pašceptu maizi un linsēklu eļļu, dažādus zivju un gaļas ēdienus, konditorejas izstrādājumus, kā arī piedalīties rudzu maizes cepšanas procesā un baudīt no ogām darinātu mājas vīnu.
Latgales kulinārā mantojuma atpazīstamības zīme – pavāra cepurīte uz gaiši zila fona ar nazi un dakšiņu tās abās pusēs – paradīs ceļu uz veikaliem, kafejnīcām, restorāniem, viesu mājām, atpūtas bāzēm un ražošanas uzņēmumiem, kas sargā un pilnveido vietējā kulinārā mantojuma tradīcijas Latgales reģionā.
Piedāvājam iepazīties ar Dienvidlatgales TOP 10 kulinārā mantojuma popularizētājiem, kas piedāvā ne tikai novada tradicionālos ēdienus, bet arī kulinārijas "modes" jaunumus. Pats svarīgākais, ka šo ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti tikai vietējie, savā reģionā izaudzēti, ekoloģiski tīri produkti.
SVARĪGI! Latgales kulinārā mantojuma ēdienus un ekskursijas vēlams pasūtīt iepriekš.
Mājas vīna ražotne 'Kalni'
Vīngliemežu audzētava 'Ošu mājas'
Zemnieku saimniecība 'Kurmīši'
Atpūtas bāze 'Lejasmalas'
Šmakovkas muzejs
Andrupenes lauku sēta
Aglonas maizes muzejs
Viesu māja 'Mežinieku mājas'
Lauku māja 'Upenīte'
Biedrība 'Latgales kulinārā mantojuma centrs'
DaugavpilsDaugava (upe)TūrismsLatgaleEiropaEiropaBaltijabērniAglonaPreiļu novadsDagdaMaizevasaraMuzejsLatvijaEkskursijaKrāslavas novadsAvenesLatgale
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit