Latgales kulinārā mantojuma centrs
Latgales reģions ir īpašs ar unikālām dabas ainavām, izkoptām tradīcijām, bagātu un daudzveidīgu kultūru, bet latgaliešu viesmīlība ir Latgales vizītkarte arī ārpus Latvijas robežām. Īsta latgalieša mājas neviens nav pametis ar tukšu vēderu. Ikviens viesis tiks pacienāts ar sātīgām pusdienām, visbiežāk ar kādu no Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem – griušļim, kļockām vai buļbu bļīnim.

Pateicoties vietējām delikatesēm, Latgale ir īpaši piemērots galamērķis gardēžiem. Dažādās saimniecībās iespējams nogaršot gan mājas sieru un saldējumu, gan medu un zāļu tējas, pašceptu maizi un linsēklu eļļu, dažādus zivju un gaļas ēdienus, konditorejas izstrādājumus, kā arī piedalīties rudzu maizes cepšanas procesā un baudīt no ogām darinātu mājas vīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!